Vijfde Bereveldrit

benschop • De accommodatie van zaterdagtweedeklasser Benschop is aanstaande zaterdag het decor van de vijfde Bereveldrit.

Op de paden rond het hoofdveld en in het park is in samenwerking met wielervereniging Woerden een uitdagend parkoers uitgezet.
Dat de veldrijders graag naar Benschop komen, blijkt uit de ruim 300 inschrijvingen, die op deze zaterdag de Benschopse klei gaan trotseren. De amateurs en sportklassers bijten om 10.30 uur het spits af. Mattijn Motshage uit Nijkerk is de grote favoriet; Stolwijker Remco Schellevis is kandidaat voor een podiumplek. Wielerliefhebbers zijn ook benieuwd naar de verrichtingen van Schoonhovenaar Ando Overbeek, die op de weg dit seizoen een criterium in Rotterdam won. De Masters-40+ starten om 11.30 uur.
Om 12.30 uur begint de veldrit voor de Masters-50+. De huidige wereldkampioen veldrijden Erik Dekker bij de Masters staat aan het vertrek. De oud-profrenner, die in 2000 drie etappes in de Tour de France won en een jaar later de Amstel Gold Race op zijn naam schreef, zegevierde al enkele keren in Benschop. De nieuwelingen (start om 13.30 uur) sluiten de KNWU-wedstrijdenreeks af. Een 'burgerronde' geeft de recreanten vervolgens gelegenheid kennis te maken met het cyclocrossen. Na afloop is er erwtensoep.


Dorcaswinkel dicht

bergambacht • De Bergambachtse kringloopwinkel van hulporganisatie Dorcas sluit zijn deuren in de kerstvakantie. Vanaf zaterdag 4 januari is de winkel op het Bergambachtse bedrijventerrein weer open. In die periode verbouwen vrijwilligers een deel van de bovenverdieping.