SPV'81 legt nieuwe trainers vast

polsbroek • Met het contracteren van René Eyra is SPV'81 weer verzekerd van een trainer voor het nieuwe seizoen.

Na het besluit van Gert Alblas om aan het eind van dit seizoen te stoppen bij de zaterdagvierdeklasser uit Polsbroek is er binnen de eigen gelederen in Eyra een opvolger gevonden. Voorheen was René Eyra al enkele jaren trainer van jeugdteams en het vrouwenteam en had hij als speler/interim-trainer al enige tijd de selectie onder zijn hoede. Het damesteam van SPV'81 gaat onder leiding van Kees de Jong uit Schoonhoven het volgende seizoen starten.

Trainer Raymond van der Kort tekent binnenkort voor zijn vierde seizoen bij vv Schoonhoven. De oefenmeester uit Vleuten hoopt dat hij met enkele oudgedienden stappen kan maken. Marc Kruiper (ex-Nieuw Lekkerland) heeft al aangegeven deel uit te willen maken van de selectie voor 2020-2021. Van der Kort is naar eigen zeggen 'nog niet klaar' bij Schoonhoven. "Diverse spelers boeken vooruitgang. Daarom heb ik na gesprekken met het bestuur en de spelersraad besloten om bij te tekenen." Bestuurslid voetbaltechnische zaken Paulo Steverink, voormalig financieel- en operationeel directeur bij FC Utrecht, heeft aangeboden om Van der Kort te steunen en zal proberen ex-Schoonhovenaren enthousiast te maken voor een terugkeer.

Op zaterdag 4 januari 2020 organiseert vv Schoonhoven de derde editie van de Blauw-Wit Bokaal. Niet alleen speelt de huidige selectie tegen recente blauw-witten tijdens de traditionele nieuwjaarswedstrijd, op het tweede veld strijden tientallen anderen om de penaltybokaal. De wedstrijd en het penaltytoernooi beginnen om 13.30 uur; om 16.00 uur begint de traditionele nieuwjaarsreceptie. Voorafgaand aan en tijdens de wedstrijd worden broodjes en snert verkocht t.b.v. Team Krimpenerwaard.