Feestelijke eerste paal geslagen

bergambacht • Met het slaan van de eerste paal is in Bergambacht een begin gemaakt met de bouw van een nieuw pand voor herstelzorg en revalidatiezorg. Dit gebeurt op initiatief van de organisaties In Beweging (geriatrische revalidatie) en Zorgpension (kortdurend eerstelijnsverblijf).

Hiermee willen de samenwerkende organisaties inspelen op de groeiende behoefte aan revalidatie- en kort verblijf-plekken. Plaats van handeling is de Jan Blankenstraat in Bergambacht, waar het gebouw –van twee verdiepingen- eind 2020 wordt opgeleverd. "De locatie biedt ruimte aan 34 eenpersoonskamers, voor maximaal 36 cliënten, met eigen sanitair", verklaart een woordvoerder. "Er zijn gemeenschappelijke huiskamers waar cliënten en patiënten gezamenlijk kunnen ontbijten, lunchen en dineren. Ook is er een oefenzaal waar men onder deskundige begeleiding trainingsprogramma's kan uitvoeren."

Vervolgens: "Huisartsen, ziekenhuizen en andere zorglocaties geven al langer aan dat zij moeite hebben om met name oudere patiënten door te verwijzen naar locaties waar de juiste zorg wordt geboden. Dit is landelijk een groeiend probleem. De nieuwe vestiging voor revalidatie en (kort) verblijf in Bergambacht geeft de zorgsector hierin iets meer armslag."

Het slaan van de eerste paal werd onder meer bijgewoond door wethouder Leon de Wit van de gemeente Krimpenerwaard, directeur riz bouw Wim van Ziel (eigenaar en verhuurder), directeur Zorgpension Bart Dingemans, directeur In Beweging Petra Pronk en bestuursvoorzitter Jeroen van den Oever van Fundis. Fundis is de holdingorganisatie waar In Beweging en Zorgpension deel van uitmaken.