Spirit zakt naar middenmoot

ouderkerk a/d ijssel • Het ambitieuze Spirit gaat na een matige reeks als middenmoter de winterstop in. De tweedeklasser uit Ouderkerk aan den IJssel verloor in Puttershoek met 3-0 van FC Binnenmaas.
Tot de 67ste minuut was er niets aan de hand, maar daarna verloor de formatie van trainer Richard van Cappellen de grip op de wedstrijd. Na de 1-0 probeerden de 'Kanaries' de achterstand te repareren, maar Binnenmaas sloeg nog tweemaal toe en nam daarmee ruimer afstand. Spirit haalde uit de laatste vier duels twee punten en is daardoor flink gezakt op de ranglijst.

Lekkerkerk pakt kostbaar punt

lekkerkerk • Lekkerkerk en Hardinxveld hadden teveel moeite met de weersomstandigheden en slaagden er niet in om vloeiende combinaties op het kunstgrasveld te leggen. Het bleef 0-0 aan de Tiendweg.
De thuisploeg pakte daarmee een kostbaar punt tegen de nummer drie van de ranglijst. Bart Sterrenberg was eenmaal dicht bij een doelpunt, maar vond de Hardinxveldse doelman op zijn weg. Ook Lekkerkerk-goalie Robin Schiedon moest handelend optreden toen een aanvaller door de linies brank.

Gouderak 'steelt' zege bij Ammerstol

ammerstol • Hoewel Ammerstol het betere van het spel had, nam tegenstander Gouderak drie punten mee van sportpark De Snackert via een 0-1 overwinning. De bezoekers dankten hun overwinning vooral aan hun doelman Stef Hoogendoorn, die tot drie keer toe succesvol optrad bij een doorgebroken Ammerstolse aanvaller. Hij hield Gouderak op de been en zag invaller Gerben Slaman halverwege de tweede helft de enige treffer maken.