Benschop rode lantaarndrager

benschop/lopik • Benschop verloor thuis na een doelpuntloze eerste helft met 0-2 van kampioenskandidaat Maarssen. De Benschoppenaren zijn na deze nederlaag de rode lantaarndrager in de tweede klasse.

David Verweij had voor rust pech dat de bal via de buitenkant van de paal over de achterlijn verdween. In de tweede helft maakte Maarssen het verschil en strafte fouten in de Benschopse defensie meedogenloos af.

Tijdens de winterstop hoopt Benschop dat de geblesseerde spelers weer fit zijn en dat er in het nieuwe jaar een opmars naar de middenmoot mogelijk is. Thomas Banfi, Jurgen Ruitenbeek (beiden kruisbandoperaties) en Harm van de Water (meniscusingreep) zijn langer uit de roulatie.

Meerkerk-SV Lopik 0-3

SV Lopik pakte in en tegen Meerkerk dankzij een 0-3 zege drie belangrijke punten en verstevigde daarmee zijn middenmootpositie. Na drie nederlagen op rij was het elftal van Bertus van Schaik toe aan een broodnodige zege.

De Lopikers hielden de ruimtes tussen de linies klein en gaven nauwelijks kansen weg. Het kreeg zelf wel goede kansen op een treffer. Abdel Tufi kopte raak op aangeven van Melvin Lamens. Ardy de With en Reda Reddam verzuimden daarna de marge te vergroten. In de tweede helft werd de thuisclub een paar keer gevaarlijk, maar SV Lopik nam weer snel het initiatief.

"Organisatorisch stonden we goed. We wisten dat we ruimte zouden krijgen," aldus Van Schaik. De With schoot raak na een voorzet van Jordy Keja en Abdel Tufi had het laatste woord.