Muzikanten gezocht

regio • De bevrijding, precies 75 jaar geleden, wordt volgend jaar uitgebreid gevierd in de Krimpenerwaard.

In april vinden er verschillende herdenkingsbijeenkomsten plaats om stil te staan bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Dit wordt vertaald in een muzikaal programma van circa een uur, aangevuld met beelden, gedichten en persoonlijke verhalen. Voor een mooi evenwicht in de samenstelling van het muziekensemble is de organisatie nog op zoek naar een basinstrument (fagot of bastuba), een hoorn (of eventueel altsax of tenorsax), een pianist, een klarinet en een trompet. De repetities starten in het nieuwe jaar op de zaterdagochtend. Die vinden waarschijnlijk plaats in Lekkerkerk. Er wordt van muzikanten een eigen bijdrage gevraagd in verband met de kosten van de muziek en inhuur van een dirigent. Meer informatie is telefonisch verkrijgbaar bij Corine de Haij via: 06-42214279 of per e-mail: service.netwerk@gmail.com.


Aanhouding overval bejaard echtpaar

krimpen a/d ijssel • De politie heeft woensdag een 19-jarige jongen uit Gouda aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een woningoverval op een bejaard echtpaar uit Krimpen aan den IJssel. Er wordt nog gezocht naar een tweede verdachte.
Twee mannen stonden dinsdagavond 26 februari voor het huis van het echtpaar aan de Vinkenstraat. Het slachtoffer opende de deur en werd meteen door de man tegen zijn keel geslagen waardoor hij achterover viel. Ook werd zijn keel dichtgedrukt en gaf de dader de oude man vier of vijf vuistslagen tegen het hoofd. Een tweede dader liep tijdens de worsteling naar de kelder om papieren uit een kluis te pakken. De 82-jarige vrouw van het slachtoffer was ook in de woning aanwezig. Zij heeft niets gemerkt van de overval.


Nieuwe website Vrijwilligerscentrale

lopik • Vrijwilligerscentrale Ijsselstein/Lopik heeft een nieuwe website. Het doel van de website is zoals vanouds: vraag en aanbod op het gebied van vrijwilligerswerk bij elkaar brengen. Naast vrijwilligersvacatures in IJsselstein en de regio Utrecht kan nu ook worden gezocht naar vrijwilligerswerk in de verschillende kernen van de gemeente Lopik. Het gebruik van de website op de smartphone is eveneens verbeterd. Zie ook: www.vwijl.nl


Spullen rommelmarkt

willige langerak • Voor de rommelmarkt van 29 augustus 2020 bij het 'witte kerkje' in Willige-Langerak kan de organisatie weer spullen gebruiken. Zaterdag 14 december rijden vrijwilligers rond om koopwaar op te halen. Zelf brengen kan ook na telefonisch overleg. Voor meer informatie: Lize de Haaij (0348-553292) of fam. Bultman (0182-383617).


Vijf jaar Blije Rijder

regio • Vervoerservice De Blije Rijder -van SWOK-Midden- bestaat alweer vijf jaar. Veel mensen zijn via deze dienst naar het ziekenhuis, familie, de kapper of andere bestemmingen gebracht.

Het persoonlijke contact met de vrijwillige chauffeur en de relatief lage kosten maken het dat steeds meer gebruiken de service weten te vinden. Meer informatie: SWOK-Midden, 0182-350012 of info@swok-midden.nl