Eerste paal 'Polsstokkerdam'

polsbroekerdam • Er viel vrijdag wat te vieren in Polsbroekerdam. Ondanks slechte weersomstandigheden maar niettemin een flinke belangstelling werd de eerste paal geslagen voor één van de drie nieuwe springschansen van Polsstokvereniging Polsbroekerdam.

De eer was aan terreinmeester Christiaan de With. Hij is, samen met Wilco den Boer, de coördinator van het project.

De oude schansen van de vereniging zijn na afloop van het seizoen afgebroken. Daarbij is 'Polsstokkerdam' geholpen door Stichting Abrona uit Benschop. De oude schansen moeten vervangen worden om de accommodatie weer te laten voldoen aan de veiligheidsvereisten en ook weer geschikt te maken voor het maken van topsprongen. Er is sinds 2006 geen Nederlands record meer gesprongen in Polsbroekerdam en de vereniging vindt het daar wel weer eens tijd voor. Op de nieuwe schansen moet dit weer mogelijk zijn, doordat er een optimale verhouding in de hoogte van de schansen ten opzichte van het zandbed en de diepte van het water gerealiseerd wordt.

De nieuwe schansen worden ondersteund door heipalen, om de stabiliteit te borgen op de veengrond. Het water waar de springers overheen springen wordt breder gemaakt, om voor meer spektakel te zorgen. De schansen zijn echter verstelbaar, zodat de afstand van de schans tot het zandbed voor de jongste springers niet te ver is. De planning is om in december het grondwerk af te hebben, zodat in januari 2020 gestart kan worden met de opbouw. Dat moet ervoor zorgen dat er vanaf april getraind kan worden op de nieuwe schansen.

De Rabobank heeft een deel van de kosten van het project geschonken vanuit het Coöperatiefonds.