SPV'81 geeft goed partij

polsbroek • Bergambacht won in Polsbroek met 1-3 van SPV'81.

Twan Schmidt opende na vijf minuten de score, nadat Luuk Botter de bal op de achterlijn afpakte van een Polsbroekse verdediger.Vlak voor rust bracht Pieter Meijer de marge op twee. Polsbroeker Niek de Wit wist kort daarna de spanning terug te brengen, toen hij een voorzet op maat van Twan Koorevaar verzilverde.
In de tweede helft was Bergambacht de bovenliggende partij en liet het de bal veelvuldig rondgaan om een uitbraak via Sander Koolwijk te voorkomen. Daarbij rondde Rody Bezemer een actie van Pieter Meijer bekwaam af.


Dode spelmomenten nekken Lekkerkerk

lekkerkerk • Op dode spelmomenten is Lekkerkerk kwetsbaar. Tweemaal sloeg Ameide toe uit een hoekschop en won met 3-2. De formatie van trainer Marc van der Zee had voldoende mogelijkheden om verlies te voorkomen. Martijn de Jong kopte de bal tegen de paal. Ook Senna van de Bosch raakte het houtwerk.


FC Perkouw na rust weggespeeld

berkenwoude • Hekkensluiter FC Perkouw verloor in Gorinchem met 7-1 van koploper SVW. In de eerste helft konden de Perkouwenaren de thuisclub nog bijbenen. Na de Gorcumse openingstreffer schoot Christian Schrader de gelijkmaker tegen de touwen. In de tweede helft viel in het al door blessures geplaagde elftal onder meer verdediger Maarten Adriaanse uit en liep de score rap op.


Gert Alblas verlaat SPV'81

polsbroek • Gert Alblas stopt aan het einde van dit seizoen als trainer van zaterdagvierdeklasser SPV'81. De Krimpenaar bracht enkele weken geleden het bestuur en de technische commissie op de hoogte van zijn besluit. Afgelopen week informeerde hij de spelers. De oud-speler van De Zwerver (Kinderdijk) en Lekkerkerk, die aan zijn derde seizoen bezig is, slaagde erin van de Polsbroekse laagvlieger een middenmoter te maken.


Gouderak loopt in de val

gouderak • Gouderak verloor met 1-4 van GSV. De Goudse ploeg beschikt over ervaren, technische spelers die op een hoger niveau hebben gevoetbald. Het veldoverwicht van Gouderak zette minder zoden aan de dijk dan de slimme counters van de bezoekers: 1-4. "We liepen in de val", meldde Jan Lingen.


Jerry de Groot verlengt contract

bergambacht • Jerry de Groot verlengde deze week zijn contract als hoofdtrainer bij zaterdagvierdeklasser Bergambacht. De technische commissie en het bestuur zijn zeer tevreden over de werkwijze van de oefenmeester, die vorig seizoen werd aangesteld als de opvolger van Bert Potuyt. Jerry de Groot gaf zelf aan het prima naar zijn zin te hebben bij de dorpsclub. "Omdat er nog voldoende rek zit in de spelersgroep, is het een uitdaging voor mij om nog voor minimaal een seizoen aan de club verbonden te blijven," aldus De Groot.