Spirit laat Vitesse Delft glippen

ouderkerk • In een tumultueuze slotfase verspeelde Spirit een zekere overwinning tegen Vitesse Delft. Diep in blessuretijd werd het alsnog 1-1.

De scheidsrechter stuurde drie spelers voortijdig naar de kleedkamer. Een benutte vrije trap in de 78ste minuut van Stefan Bitter zorgde voor 1-0. Aanleiding voor de vrije trap was het vasthouden van de doorgebroken Spirit-middenvelder Amine Karroum. De Delftenaar mocht met rood vertrekken, waarna Bitter de bal langs de doelman schoot. Spirit-verdediger Kevin Kriek en middenvelder Anton de Koning kregen daarna twee gele kaarten en konden eveneens douchen. Na afloop moest de scheidsrechter worden ontzet na een opstootje.

Herboren DCV is op de weg terug

krimpen a/d ijssel • Tweedeklasser DCV is op de weg terug. Na een mindere reeks boekten de rood-zwarten de tweede achtereenvolgende overwinning.

Het taaie SVS uit Capelle aan den IJssel werd met 0-2 verslagen. Beide doelpunten kwamen op naam van middenvelder Daan Beumer. Het was geen hoogstaand duel, maar DCV maakte de meeste aanspraak op de overwinning. Door deze zege stijgen de Krimpenaren naar de middenmoot.

Benschop in gevarenzone na nieuw verlies

benschop • Benschop verloor in en tegen Loosdrecht met 3-0.

Een Loosdrechtse aanvaller profiteerde al na drie minuten van een misverstand tussen doelman Mitchell van Oort en Bryan de Boer, die beiden verzuimden de bal weg te werken.

De thuisploeg was veel sterker, maar het defensieve Benschop hield stand tot de rust. Met Olaf de Koning en Achraf Merroun als invallers deed Benschop het in de tweede helft beter. Martijn de With leek met zijn snoeiharde kopbal de gelijkmaker te scoren, maar had de pech dat zijn ploeggenoot Jeroen Lamboo de bal op de doellijn als een sta-in-de-weg pareerde. Kort daarna besliste koploper Loosdrecht het duel met twee gave goals.

Benschop staat nu een-na-laatste op de ranglijst.

Dilettant snakt naar winterstop

krimpen a/d lek • Dilettant snakt naar de winterstop. De rood-witten krijgen het lek niet boven.

Ook de teruggehaalde routinier Mark Offerman slaagde er niet in de defensie op orde te krijgen tegen VVOR. Het werd 4-2 voor de thuisclub na 2-0 bij rust.

Dilettant had het in Rotterdam nogal eens aan de stok met de scheidsrechter, die Robin Segers een rode kaart gaf en trainer Djilmar Lawansuka en spits Jesper van den Adel geel voorschotelde.

"Dat kon er nog wel bij. Deze arbiter hoorde niet op dit niveau thuis. Zijn leiding was een blamage, maar de vier tegentreffers hadden we aan onszelf te wijten", stelde Arie den Otter. Marnix van den Adel (penalty) en Remco Mulders scoorden namens Dilettant.