Nipte zege Haastrecht bij Cabauw

cabauw • Haastrecht boekte een benauwde 2-3 uitzege op Cabauw.

In de derby met veel strijd begon Haastrecht goed, maar het schortte aan de afwerking. De thuisploeg nam verrassend de leiding door Friso Nagel. Nog voor rust draaide Haastrecht de rollen om. Bjorn van Leeuwen scoorde vanaf elf meter de gelijkmaker en Thijmen Raateland bepaalde de ruststand op 1-2. In de tweede helft verzuimde Haastrecht de marge te vergroten. "Na goed doorzetten van Tom Schaars kwamen we langszij via Friso Nagel," meldde Cabauw-trainer Ricky Erkelens. "Dan hoop je een puntje te stelen in dit duel, want Haastrecht was gewoon beter." Zover lieten de gasten het niet komen. Jason Wolff scoorde vijf minuten voor tijd de winnende treffer.

"De uitstekende wedstrijd van vorige week tegen Bergambacht konden we geen goed vervolg geven," aldus Haastrecht-trainer Marco Versloot. "Dat baart mij zorgen. De vrouwelijke arbiter leidde de wedstrijd bekwaam. Alleen in buitenspelsituaties die voor ons regelmatig nadelig uitvielen, ging ze wat mij betreft te vaak af op het oordeel van de Cabauwse vlagger."

Schoonhoven neemt met de 2-1 overwinning op concurrent Groot-Ammers enige afstand van de degradatiezone. Na een gelijkwaardige eerste helft zonder doelpunten, was het in het tweede deel wel raak. Hayo Nagtegaal brak door aan de rechterkant. Zijn voorzet werd door een verdediger van Groot-Ammers in eigen doel gewerkt: 1-0. Ayoub El Allaoui schoot de bal een minuut later na een knappe actie tegen de lat. Schoonhoven werd in de slotfase onder druk gezet door de bezoekers, maar na een counter bepaalde invaller Job van Buren de stand op 2-0. Groot-Ammers redde in de laatste minuut de eer via Derk Lekkerkerker: 2-1.