'Totally Traffic'

schoonhoven • De brugklassers van het Schoonhovens College kregen afgelopen week voorlichting van verkeersorganisatie Totally Traffic.

Professionele acteurs verzorgden een interactieve voorstelling om zo risicovol fietsgedrag van schoolgaande jeugd bespreekbaar te maken.
Een lesuur lang werden de brugklassers voorgelicht over de gevaren van met meerdere personen naast elkaar fietsen, voorrang nemen en geven, door rood rijden, niet goed zichtbaar zijn op de fiets en het intensieve gebruik van mobiele telefoons en oordopjes. Het doel van de voorstelling was dat leerlingen elkaar eerder aanspreken bij risicovol gedrag in het verkeer. Het Schoonhovens College beleefde hiermee de primeur in de gemeente Krimpenerwaard. Wethouder Bert Bening van verkeersveiligheid woonde de voorstelling bij. "Deze manier van voorlichting, die goed aansluit bij de leefwereld van de leerlingen, zorgt ervoor dat het belang van verkeersveiligheid goed blijft hangen", sprak hij na afloop. In het voorjaar geven medewerkers van Totally Traffic nog een voorlichting, maar dan aan de leerlingen van klas 2.