FC Perkouw weer met lege handen

streefkerk • De wedstrijd Streefkerk-FC Perkouw eindigde in 5-1.

In de eerste tien minuten kreeg FC Perkouw twee opgelegde kansen, maar tot scoren kwam de hekkensluiter niet. Uit de eerste de beste aanval van de thuisclub was het wel raak. De tweede treffer van Streefkerk volgde snel daarna. Vlak voor de theepauze bracht Christian Schrader de spanning terug, maar een derde Streefkerkse goal bracht de marge weer op twee.
"In de tweede helft begonnen we weer goed," aldus Perkouw-trainer Frans Schaap. "Een inzet van ons werd van de lijn gehaald, maar uit de tegenaanval viel de 4-1. Het zit ons niet mee. Schrader maakte nog wel zijn tweede goal, maar het gat was al te groot."
Vervolgens: "Dat we wekelijks verliezen, ligt niet aan de inzet. Ze doen tot de laatste minuut hun stinkende best. Ik hoop dat we na de winterstop, als de geblesseerde spelers weer fit zijn, beter voor de dag komen. Ik heb de hoop dat we de wedstrijden tegen de ploegen uit het rechterrijtje dan wel kunnen winnen."

DCV wint van De Zwerver

krimpen a/d ijssel • Na zeven minuten stond DCV in Kinderdijk al met 0-3 voor tegen De Zwerver, maar toch moesten de rood-zwarten daarna diep gaan om drie belangrijke punten mee naar huis te nemen. Het werd tenslotte een 2-3 zege voor het team van trainer Ronald Klinkenberg.
De overrompelende start, met doelpunten van Carlo de Reuver (2) en Max Blankers, schrok De Zwerver niet af. De Kinderdijkse formatie kwam voor rust op 1-3. In de tweede helft kwam De Zwerver dichterbij door een benutte penalty: 2-3. DCV moest daarna met man en macht stand houden en dat lukte. Na een reeks nederlagen pakten de bezoekers weer eens drie broodnodige punten.

In dezelfde tweede klasse D deelde Spirit in Rotterdam in een enerverend duel de punten met Charlois: 0-0.

Fout nekt Benschop

benschop • Benschop verloor in Bussum met 1-0 van BFC.
De gasten hadden het geluk niet aan hun zijde. In de warming-up haakte Niels Beeres af. Stef Elings verving hem. Na een aftastend begin beoordeelde Benschop-doelman Mitchel van Oort een op het oog ongevaarlijk schot verkeerd, waarna de bal tussen de palen verdween. Kort daarna raakte David Verweij in een duel geblesseerd in het gezicht. Met een pijnlijke, scheef staande neus verdween hij naar de kant. Achteraf viel de schade mee. Kwame Ballo nam zijn plaats in de spits in. Verder dan enkele speldenprikken kwam Benschop niet. In de tweede helft deden de Benschoppenaren er alles aan om de gelijkmaker te forceren, maar tot echte kansen leidde dit offensief niet.

Stolwijk onderuit

stolwijk • stolwijk verloor met 4-0 van het Goudse GSV, dat voor rust op alle fronten beter was. Het competitieduel vond plaats in Stolwijk vanwege de slechte gesteldheid van het GSV-veld. Nick Teeuwen kreeg een goede kans om Stolwijk op voorsprong te schieten toen hij oog-in-oog kwam te staan met de Goudse doelman, die echter als winnaar uit de strijd kwam. Het ervaren GSV benutte zijn kansen wel. Het scorebord gaf halfweg 3-0 aan. In de tweede helft had Stolwijk niet het juiste weerwoord en was GSV nog een keer counterend succesvol.