Escaperoom: 'Kom op kraambezoek'

stolwijk • Hervormde Gemeente Wijk 1 in Stolwijk heeft een heuse escaperoom gecreëerd. Bezoekers beleven hier het kerstverhaal van de geboorte van Jezus, maar dan in een modern jasje. Ze gaan namelijk op kraambezoek. De beschuit met muisjes staat klaar en de kamer is versierd. Alleen weggaan blijkt lastiger dan gedacht…

De kunst is om met familie, vrienden, collega's of buren binnen zestig minuten uit te vinden hoe je de sleutel kan vinden om de kamer te verlaten.

Het spel is te spelen van 11 tot en met 21 december op woensdag, vrijdag en zaterdag.

Groepen van drie tot en met zes personen zijn welkom. Ook kinderen uit de bovenbouw vanaf 11 jaar kunnen meedoen; wel moeten er dan minstens twee volwassenen als begeleider mee. De kosten zijn 5 euro per persoon.

Aanmelden kan via de Facebookpagina van de Hervormde Gemeente Wijk 1 te Stolwijk.


Afscheid Sint met kinderdisco

schoonhoven • Op donderdag 5 december kunnen kinderen in Schoonhoven Sinterklaas en zijn Pieten voor de laatste keer dit jaar de hand schudden en uitzwaaien. Kegelhuis De Engel organiseert voorafgaand aan Pakjesavond een feestelijke, gratis kinderdisco tussen 16.00 en 17.00 uur.

Dezelfde dag kunnen kinderen vanaf 14.30 uur 'Sinterklaasje lopen' in de binnenstad. Kinderen verkleed als Sint of Piet krijgen wat lekkers bij de geopende winkels en de Hazepoten maken muziek.

Aansluitend op de weken 'Sint! in Schoonhoven' start de feestelijke periode Winter Zilverstad.

Meer informatie is te vinden op Sintinschoonhoven.nl en Winterzilverstad.nl


Aanmelden voor kerstmaaltijd

benschop • Ook dit jaar is er op Tweede Kerstdag een kerstmaaltijd in gebouw Maranatha te Benschop. De bijeenkomst heeft als doel om mensen die behoefte aan contact hebben tijdens de feestdagen een gezellige middag te bezorgen.

De maaltijd duurt van 12.30 tot ongeveer 15.30 uur. Voor vervoer kan worden gezorgd.

De maaltijd is gratis, aanmelden kan tot 21 december: 0182-309334/307440 of via elinerijneveld@gmail.com