Duo-expositie bij Galerie Deerenberg

schoonhoven • Bij Galerie Deerenberg is tot medio januari 2020 een duo-expositie te zien. Anneke Poetsma-Huijgen toont aan de Haven 40 te Schoonhoven schilderijen, Elly ter Heurne beelden.

In haar lange carrière -sinds 1978- heeft Anneke Poetsma een divers oeuvre opgebouwd: van realistische olieverfschilderijen tot bloemen en boeketten in aquarel en abstracte werken in acryl. Anneke vindt dat 'elk schilderij een feest moet zijn, voor maker en toeschouwer' en experimenteert graag met kleuren en nieuwe technieken.

Kleurig
Elly ter Heurne volgde verschillende kunstcursussen en maakt sinds een cursus beeldhouwen in 2000 figuren uit speksteen en albast die zowel figuratief als abstract zijn. Sinds 2010 maakt zij ook, geïnspireerd door een workshop glasfusing, kleurige figuren in glas.

Openingstijden Galerie Deerenberg (ingang via Optiek Boon): dinsdag tot en met donderdag 9.00-17.30 uur, vrijdag 9.00-20.00 uur, zaterdag 9.00-17.00 uur.


Eerste Santarun

regio • Rotary Club Lopikerwaard organiseert zondag 15 december de eerste editie van de Santarun in IJsselstein.

De Rotary Santa Run IJsselstein wordt een wandeling vol fun voor jong en oud, gekleed in het speciale Rotary Santa Run-kerstmannenpak. Wandelaars lopen 2,5 kilometer door en om de binnenstad van IJsselstein voor het goede doel, Stichting Hartekind. Deze organisatie zet zich in voor onderzoek en ondersteuning van kinderen met een aangeboren hartafwijking.

De Rotary Santa Run IJsselstein start zondagmiddag 15 december om 14.00 uur vanaf de Plaats voor het Oude Stadhuis van IJsselstein. Deelnemers kunnen zich opgeven via www.ijsselstein.rotarysantarun.nl. Voor het inschrijfgeld (10 euro voor volwassenen en 7,50 euro voor kinderen) krijgen de deelnemers een kerstmannenpak. Na afloop van de Rotary Santa Run ontvangen deelnemers een medaille en zal ook de warme chocolademelk niet ontbreken.

De Rotary Santa Run (RSR) werd in 2008 voor het eerst in Gorinchem georganiseerd, waarna dit initiatief door steeds meer Rotaryclubs in het hele land is overgenomen. Dit jaar vindt in meer dan zestig plaatsen een Rotary Santa Run plaats. In 2018 werden met een gezamenlijke opbrengst van ongeveer 400.000 euro meer dan honderd goede doelen gesteund.