Winterconcert

jaarsveld • Bij het 'Huis te Jaarsveld' vindt zondag 29 december een exclusief winterconcert plaats in de intieme muziekkamer van de buitenplaats. Harpiste Heleen Bartels en pianist Martijn Smits geven daar een concert in winterse sferen.

Op het programma staan solowerken voor harp van Händel en Piazolla. Daarnaast zingt Heleen Bartels liederen van Barber en Händel, waarbij zij zichzelf op de harp begeleidt. In het tweede deel van het programma laat Martijn Smits op de originele Bechstein-vleugel uit 1928 van Huis te Jaarsveld composities horen van Bach-Busoni, Beethoven (Mondscheinsonate), Grieg en Dutilleux. Samen spelen Heleen en Martijn uit het zeldzame repertoire voor piano en harp een Fantasie voor harp en piano van de Franse componist Paul Bazelaire.
De historie van het landgoed gaat terug tot in de 14e eeuw: de Heerlijckheyt Jaersvelt en het toenmalige kasteel Veldenstein kent onder anderen Willem van Oranje Nassau en zijn eerste vrouw Anna van Buren als een van de eigenaren. Het huidige landhuis werd in 1760 gebouwd in opdracht van Cornelis de Witt, kleinzoon van de beroemde raadspensionaris Johan de Witt.
Er zijn nog enkele plaatsen voor het concert op deze bijzondere locatie beschikbaar. De uitvoering begint zondag 29 december om 15.00 uur. Entree: 10 euro, te betalen bij binnenkomst. Aanmelden kan per e-mail: dienyscheffer@outlook.com


BiBo

lopikerkapel • Buurtvereniging Lopikerkapel organiseert zaterdag 7 december in D'Ouwe School de jaarlijkse BiBo. Vanaf 19.00 uur is het buurthuis hiervoor geopend, om 19.30 uur wordt de eerste bingoronde gespeeld. Tijdens de BiBo wisselen bingo en het Rad van Avontuur elkaar af. De keuken is open voor snacks en hapjes.