Oosters bezoekt Lopik

lopik • Hans Oosters, Commissaris van de Koning van de provincie Utrecht, heeft donderdag een werkbezoek aan de gemeente Lopik gebracht.
Na een gesprek met de burgemeester en wethouders bracht het gezelschap een bezoek aan GPI Tanks & Process Equipment. Het bedrijf is een producent van rvs-tanks en proces-equipment voor bedrijven in de voedingsmiddelen, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie en is gevestigd op bedrijventerrein De Copen. Aansluitend vond daar een informeel samenzijn met de Lopikse raadsleden plaats.


Automobilist onder invloed

krimpen a/d ijssel • De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in Krimpen aan den IJssel een 23-jarige automobilist aangehouden. De Krimpenaar bleek onder invloed van alcohol en drugs.

Aan de aanhouding ging een achtervolging op hoge snelheid vooraf, die eindigde op de Populierenlaan. Daar liet de bestuurder zijn auto achter en rende weg.
De Krimpenaar kon op de Chrysant worden getackeld en aangehouden. Langs de vluchtroute werd een kleine hoeveelheid gedumpte drugs teruggevonden. De bestuurder bleek ernstig onder invloed te zijn van alcohol, thc, amfetamine en cocaïne. Eerder al werd zijn rijbewijs vanwege herhaaldelijk alcohol- en drugsgebruik in het verkeer volledig ongeldig verklaard. Er is bloed afgenomen voor onderzoek. De verdachte kan een minimale strafeis van twaalf weken onvoorwaardelijke gevangenisstraf verwachten.