Officiële start bouw woningen Tentweg

stolwijk • Na een succesvolle verkoop gaat de bouw van 22 woningen in het project Tentweg Stolwijk deze week officieel van start.

Op donderdag 28 november om 15.20 uur luidt wethouder Leon de Wit namens de gemeente Krimpenerwaard de start van de bouw in door het slaan van de officiële eerste paal. Vervolgens wordt in De Nieuwe Polderkamer met alle kopers en betrokkenen geproost op de start van het project en hopelijk een voortvarende bouw.

Nieuwbouwproject Tentweg Stolwijk, dat wordt ontwikkeld door Stevast Baas & Groen, biedt een grote diversiteit aan woningtypen in verschillende prijsklassen, met onder meer vrijstaande villa's, twéé-onder-één-kap villa's en rijwoningen. Op dit moment zijn nog twee vrijstaande woningen beschikbaar.

Ter gelegenheid van de feestelijke gebeurtenis wordt donderdag door Stevast Baas & Groen een cheque overhandigd aan ZOA. Mede dankzij dit bedrag kan deze hulporganisatie nieuwe woningen op Lombok (Indonesië) bouwen.


VSE eerste 'Siemens Motion Specialist'

schoonhoven • VSE Industrial Automation is de eerste 'Motion Specialist' van Siemens in Nederland. Een mijlpaal voor het in Schoonhoven gevestigde bedrijf, dat sinds tien jaar het 'Motion Control & Drives-portfolio' van Siemens naar de markt brengt.

In 2009 werd VSE -gevestigd aan de Achterwetering 24- als automatiseerder van machines, productielijnen en zelfs complete fabrieken de eerste Motion Control & Drives-partner van Siemens in Nederland. De afgelopen tien jaar heeft het bedrijf veel praktijkervaring opgedaan met de motion control-technologie van Siemens.
"De vraag naar motion control neemt toe", zegt Jan van Vuuren, technisch manager bij VSE. "In diverse sectoren moeten zaken gecontroleerd en met een hoge nauwkeurigheid worden verplaatst. Hiervoor kunnen wij met de motion-modules van Siemens en onze eigen gecertificeerde softwaredatabase hoogwaardige oplossingen realiseren: van het openen en sluiten van bruggen tot het uitsorteren van koekjes. We hebben tien door Siemens getrainde programmeurs die dagelijks bezig zijn met motion-projecten."

"VSE heeft haar motion control-kennis in diverse markten ruimschoots bewezen", aldus Fedor Vendeloo, productmanager Motion Control & Drives bij Siemens. "Ze hebben de afgelopen tien jaar een prachtig pad bewandeld. Dit was voor ons de reden om het partnership naar een hoger plan te tillen. De certificering tot Motion Specialist is een bijzondere prestatie. We hebben als Siemens wereldwijd slechts acht externe Motion Specialisten. Deze partnerbedrijven leveren toegevoegde waarde door zowel onze eigen organisatie als die van onze eindklanten op motion-gebied volledig te ontzorgen. In de huidige krappe arbeidsmarkt zijn we allemaal aangewezen op kundige, gespecialiseerde partners."


Vrijwilligersborrel

regio • Met een drankje, hapje en pubquiz worden vrijwilligers van SWOK-Midden bedankt voor hun inzet. SWOK-vrijwilligers zijn op vrijdag 6 december welkom in het Hof van Stein te Haastrecht of vrijdag 13 december in De Tulp te Bergambacht. Beide dagen van 16.00 tot 18.00 uur. Aanmelden: SWOK-Midden, tel. 0182-350012 of info@swok-midden.nl