• Eén van de prijswinnaars: Fenne Diefenbach.

Prijzenregen Koguryo op NK

delft/krimpen a/d lek • Dertien vechtsporters van sportcentrum Koguryo haalden het nodige eremetaal op tijdens het Nederlands Kampioenschap ITF Taekwon-do in Delft. De score was: elf keer goud, viermaal zilver en drie keer brons.

Ruim twintig clubs, met in totaal 621 inschrijvingen, streden in diverse onderdelen (tul, sparren, hoogspringen en powerbreaken) om de landstitels.

Bij de jeugd behaalde Isa Groeneveld een knappe eerste plaats bij het onderdeel Tul 1e dan.

Fenne Diefenbach (sparren +170 cm A-klasse) won goud door in de finale de lokale favoriet te verslaan. Amy den Boer won nipt brons in de klasse sparren A-klasse 140 tot 150 cm. Mellua Tupamahu werd derde bij het sparren en hoogspringen.

De junioren lage banders deden het goed bij het sparren: goud voor Zeus Limpiada (-56 kilo). Jack de Vall en Jorick van Veelen schakelden iedereen uit in de voorronden en moesten het tegen elkaar opnemen in de finale. Jorick won. Martina Sliva behaalde, in de A-klasse junioren -50 kilo, goud met zowel sparren als tul. Daar kwam nog eens zilver bij in de categorie powerbreak.

De senioren trokken deze lijn door. Goud was er voor Lisanne Behonek met tul door in de finale te winnen van international Bo Rook. Ook won zij zilver met sparren in de A-klasse -62 kilo. Het goud in deze klasse ging naar Sam Delrock. Liza Maurits overheerste de klasse -75 kilo, evenals Nina Meppelder die de categorie +75 kilo won. Zo werd de hele dames A-klasse beheerst door Koguryo. Chris van de Veerdock behaalde zilver met tul en won tevens makkelijk goud met sparren in de klasse A -70 kilo.