Gifbeker nog niet leeg voor DCV

krimpen a/d ijssel • De gifbeker is nog niet leeg voor tweedeklasser DCV. De formatie van trainer Ronald Klinkenberg verloor op eigen veld met 0-2 van Vitesse Delft. Na de 0-1 drongen de rood-zwarten fel aan, maar de bal wilde er niet in. "Het was om moedeloos van te worden", meldde keeperstrainer Marco van Krevel. "Je mag hopen dat het kwartje een keer onze kant op valt." Na een uitval bepaalden de Delftenaren in de tweede helft de eindstand op 0-2. DCV staat nu op de 12e plaats in de tweede klasse D.

Dilettant zakt verder weg

krimpen a/d lek • Dilettant leed tegen Leonidas z'n zesde nederlaag van dit seizoen. In Rotterdam verloren de mannen van trainer Djilmar Lawansuka met 2-0. "We waren een uur de bovenliggende partij", zei aanvaller Jesper van den Adel, die bezig is aan zijn laatste seizoen in de hoofdmacht. "Leonidas kwam twee keer voor ons doel en schoot beide keren raak. Dat is heel zuur."

Benschop krijgt lesje in effectiviteit

benschop • Benschop verloor thuis met 1-4 van Almere, dat voor rust het verschil al maakte. Na een afwachtend begin benutten de bezoekers bijna elke kans die zij kregen. Na een afgeslagen hoekschop counterde Almere doeltreffend en een kwartier later gaf het scorebord een 0-4 ruststand aan. In de tweede helft beperkte Benschop de schade en vond Almere het wel goed. Patrick Maton redde in de slotfase de eer.

Lopik onderuit

lopik • Lopik verloor in Hardinxveld met 1-0 van de gelijknamige dorpsclub. In de beginfase kreeg de thuisclub enkele kansen, maar daarna was het Lopik dat het meest de aanval opzocht. Het vizier van de Lopikse aanvallers stond echter niet op scherp. In de tweede helft leken de Lopikers de score te openen, maar de bal werd na een inzet op het laatste moment van de doellijn afgehaald. "Balverlies leidde na rust de nederlaag in," vertelde een balende Lopik-trainer Bertus van Schaik. "Er kwam een snelle voorzet, waaruit de bal diagonaal werd ingekopt. We kregen nog kansen om de achterstand goed te maken, maar de bal wilde er niet in."

Cabauw laat voorsprong glippen

cabauw • Cabauw moest na een 2-0 voorsprong na negentig minuten genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. Cabauw speelde een uur prima en kwam in dat tijdsbestek door goals van Glenn Vermeulen en Friso Nagel op een verdiende 2-0 voorsprong. "Met nog een half uur te gaan sloop de onzorgvuldigheid in ons spel," merkte Cabauw-trainer Ricky Erkelens op. "Na de aansluitingstreffer kreeg Moordrecht weer hoop en dat kostte ons in de slotfase de zege."

Ammerstol krijgt nieuwe tik

ammerstol • Ammerstol zit in de hoek waar de klappen vallen. In Benthuizen verloor het team van trainer Rieny Looren de Jong met 6-0 van BSC '68. Ammerstol was wederom niet compleet, ook al zat militair Rob van Woerkom (terug uit Afghanistan) weer op de bank. Het verschil met de top-vijf van 4C is te groot voor Ammerstol.