Lekkerkerk verzuimt winst te grijpen

regio • Lekkerkerk verzuimde om drie punten mee te nemen uit Ottoland. Het team van trainer Marc van der Zee verspeelde een 0-1 voorsprong en verloor met 2-1.

Lekkerkerk kreeg na de 0-1 door Martijn de Jong twee grote kansen om de boel op slot te gooien. Eerst strandde Bart Sterrenburg op de doelman van VVAC en niet veel later kwam Senna van de Bosch een teenlengte tekort. Daarna sloeg VVAC toe bij dode spelmomenten. Tweemaal werd na een hoekschop de bal achter doelman Schiedon gekopt: 2-1.

Schoonhoven had weinig moeite met De Alblas en won met 5-0. Voor beide clubs stond er gezien hun positie op de ranglijst veel op het spel. Met name in de tweede helft draaiden de blauw-witten op volle toeren en dat resulteerde in een forse overwinning. Bij rust was de stand 1-0 (doelpunt Walter van Maurik). Na de thee schoot Schoonhoven helemaal uit z'n slof. Walter van Maurik nam nummer drie en vier voor zijn rekening. De overige treffers kwamen op naam van Redouan Adoudy en invaller Jasper de Leede.

FC Perkouw verloor op sportpark Over de Wetering met 1-2 van Groot Ammers. De Perkouwse hekkensluiter ziet het gat met de ploegen boven zich groeien. In de eerste tien minuten miste de dorpsclub uit Berkenwoude drie opgelegde kansen. Christiaan Schrader opende kort daarna de score van elf meter, nadat Mark van der Laan binnen de zestien onreglementair werd afgestopt. De thuisclub beloonde zich daarna niet door diverse kansen onbenut te laten. Daar profiteerde Groot-Ammers van door in de slotfase de gelijkmaker te scoren. Beide ploegen gingen vervolgens voor de volle winst, waarbij de gasten aan het langste eind trokken.