Write for Rights

regio • Ook Amnesty Krimpenerwaard-Oost organiseert schrijfbijeenkomsten in het kader van Write for Rights 2019.

"De schrijfacties van afgelopen jaren hebben veel effect gehad. Veel activisten voor wie wij schreven kwamen vrij", zegt Helen Frey namens de Amnesty-afdeling. "Tijdens Write for Rights 2019 vraagt Amnesty mensen in de hele wereld om brieven te schrijven voor kinderen en jongeren. Een lawine aan brieven maakt indruk en dwingt wetshandhavers om mensen eerl?ker te behandelen. Want niemand wil bekendstaan als onderdrukker, folteraar of tiran."

Meedoen kan vanuit huis, samen met vrienden of familie of tijdens een schrijfbijeenkomst.
Helen Frey: "Dit jaar is er bijvoorbeeld aandacht voor Yiliyasijiang, een 26 jaar oude Oeigoer. Circa één miljoen Oeigoeren zijn opgesloten in een van de geheime heropvoedingskampen. Daar worden ze gehersenspoeld door de Chinese overheidspropaganda. Yiliyasijiang studeerde in Egypte. Daar werd hij opgepakt en op bevel van de Chinese overheid teruggestuurd naar China. Waarschijnlijk zit hij in een heropvoedingskamp."

De schrijfbijeenkomsten zijn in Schoonhoven (10 december van 14.00 tot 17.00 uur, in de bibliotheek); Ammerstol (tijdens de kerstmarkt op zaterdag 14 december in de protestantse kerk, vanaf 16.00 uur) en Berkenwoude (zondag 15 december vanaf 11.00 uur in de consistorie van de protestantse kerk). Op dinsdag 10 december worden op de markt van Berkenwoude voorbeeldbrieven uitgedeeld.

Voor meer informatie: www.krimpenerwaard-oost.amnesty.nl. Via info@krimpenerwaard-oost.amnesty.nl kunnen belangstellenden voorbeeldbrieven bestellen.