Tessels rijdt WK-seizoen voor RAC41

lopik • Wayne Tessels zal het volledige World Endurance seizoen 2019-2020 uitkomen voor het team RAC41. De Lopiker reed de eerste race van het seizoen al voor het Franse Honda-team tijdens de Bol d'Or. De eerstvolgende WK-race is zaterdag 14 december op het Sepang International Circuit in Maleisië.

Wayne Tessels reed in april zijn eerste WK Endurance wedstrijd voor RAC41 tijdens de 24-uur van Le Mans. De coureur uit Lopik behaalde met zijn teamgenoten Guillaume Antiga en Maxime Bonnot een negende plaats in de Superstock klasse.

Afgelopen week kon Tessels bekendmaken dat hij het volledige WK-seizoen zal rijden voor het RAC41 team. Het eerstvolgende evenement is van 11 t/m 14 december op het Sepang International Circuit. Deze 8-uurs race in Maleisië is nieuw op de kalender. De overige races worden in 2020 verreden. Dan staat er de beroemde 24-uur van Le Mans en de 8-uur van Oschersleben op het programma.

Daarnaast werd onlangs de nieuwe Honda Fireblade gepresenteerd. In Maleisië zal RAC41 nog rijden met de huidige motor, maar vanaf 2020 zet het Franse team het nieuwe model in de Superstock klasse van het WK Endurance kampioenschap in.

Wayne Tessels: 'Ik ben hartstikke blij dat we het hele WK Endurance seizoen gaan rijden met het RAC41 team. De samenwerking tijdens de eerdere twee WK-races was erg goed en we waren ook competitief. Het is ook mooi dat de nieuwe Honda Fireblade is gepresenteerd. Dat biedt nieuwe kansen. Begin december gaan we naar Sepang in Maleisië. Het wordt een hele mooie ervaring, want ik heb nog niet eerder in Azië gereden. In mijn ogen is deze race een mooie aanvulling op de kalender. We zijn nu bezig met de voorbereidingen en ik kijk er enorm naar uit om in Maleisië aan de slag te gaan!"