Veteranen L'waard ontmoeten elkaar weer

lopikerwaard • Stichting Veteranen Lopikerwaard organiseert vijf keer per jaar -op de laatste zaterdag van de maanden januari/maart/mei/september en november- een veteranenontmoetingsborrel. Dit gebeurt afwisselend in een locatie in een van de vijf Lopikerwaard-gemeenten.

Op zaterdag 30 november is Montfoort weer aan de beurt. Deze keer wordt de ontmoetingsborrel gehouden in Café Bolle Harry, Plaats 5. Van 16.00 tot 18.00 uur zijn de veteranen welkom.

"Het geeft belangstellenden de gelegenheid om met elkaar ervaringen uit te wisselen over hun missies", zegt Bert Jansen namens de veteranenstichting. "Veel veteranen komen na een missie met onuitwisbare en soms traumatische ervaringen terug. Het ontmoeten van collega-veteranen en om lief en leed met elkaar te delen helpt vaak om de ervaringen een plaats te geven. In de samenleving worden militairen na thuiskomst van een missie niet altijd begrepen."

Stichting Veteranen Lopikerwaard organiseert diverse activiteiten, waar naast de veteranen vaak ook andere belangstellenden hun gezicht laten zien, zoals onlangs nog bij de lezing over de val van de enclave Srebrenica. Jansen: "Hiermee proberen we de maatschappelijke waardering vanuit de samenleving voor veteranen te stimuleren. Wie eens met een veteraan wil praten is welkom tijdens de bijeenkomsten."

Stichting Veteranen Lopikerwaard werkt samen met de SWOM om veteranen die graag naar de ontmoetingsborrel in Montfoort willen, maar slecht ter been zijn, te vervoeren. Wie van deze gratis service gebruik wil maken kan zich aanmelden via: info@veteranen-lopikerwaard.nl of 06-11834054.

Begin 2020 is de ontmoetingsborrel bij café Bakkers in IJsselstein. Daar wordt de bijeenkomst opgeluisterd met een lezing van commandeur b.d. Michiel Heijmans over de antipiraterijmissie in de Hoorn van Afrika.