Vernielingen

schoonhoven • Bij de rotonde op de N210 ter hoogte van de Rotterdamseweg in Schoonhoven zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag diverse vernielingen gepleegd.

Er zijn fietsen uit de fietsenstalling bij bushalte Schoonhoven-West (Sola Gratia) gehaald en op een hoop op de nabijgelegen rotonde gegooid. Ook lagen er fietsen langs de kant van de sloot. Tevens zijn er verschillende borden op de rotonde vernield. Vermoed wordt dat er ook gebruik is gemaakt van vuurwerk.

Alle fietsen die de politie heeft aangetroffen zijn teruggeplaatst in de fietsenrekken aan de zijde van Sola Gratia.

Getuigen
Wie iets van de vernielingen gezien of gehoord heeft, wordt verzocht contact op te nemen via 0900-8844 of via een privébericht. Wie schade aan zijn of haar fiets heeft, kan aangifte doen: www.politie.nl of bel 0900-8844.

(bron: politie Krimpenerwaard)


Plaatsing 'traptribune'
Buiten de Veerpoort

FOTO TRAPTRIBUNE

schoonhoven • Plaatsing van een stenen traptribune, meer bankjes en nieuwe verlichting: dit zijn enkele van de laatste werkzaamheden die nog verricht moeten worden in het kader van de herinrichting van Buiten de Veerpoort in Schoonhoven.

De gemeente start deze week met de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van de betonnen trap. In de daaropvolgende weken, mede afhankelijk van het getij, wordt de trap daadwerkelijk geplaatst. Naar verwachting is het werk eind januari 2020 klaar.

Blauwe zone
Het verkeersbesluit, dat onder andere inhoudt waar wel en niet geparkeerd mag worden, is sinds deze week van kracht. Er worden borden geplaatst en er wordt onder meer een blauwe zone aangebracht. De parkeerduur in het gebied is maximaal twee uur.

Na afronding van de werkzaamheden wordt de definitieve beplanting aangebracht in het perk rondom het standbeeld van Olivier van Noort.

Nu een groot deel van het plan is gerealiseerd bekijkt de gemeente waar eventueel nog verbeteringen mogelijk zijn.


Kliederkerk

schoonhoven • In de Ichthusschool te Schoonhoven wordt zondag 24 november (15.00-17.00 uur) weer een Kliederkerk gehouden. Aansluitend wordt een maaltijd aangeboden.

Het concept van de Kliederkerk bestaat uit samen ontdekken, vieren en eten en is gericht op gezinnen die zich -opnieuw- willen verdiepen in het geloof in God. Aanmelden is niet nodig, meer informatie via Facebook (KliederkerkSchoonhoven).