Bergambacht na rust op volle toeren

regio • Een verdedigend Cabauw verloor in en tegen Bergambacht met 4-0. De thuisclub, dat er voor rust bijna niet in slaagde de Cabauwse defensie te verrassen, kwam zelf geen enkel moment in gevaar. Het elftal van Jerry de Groot verzuimde het tempo hoog te houden en de zijkanten te benutten.

"Het was overvol op het middenveld," stelde De Groot na afloop. "Pieter Meijer scoorde vlak voor het rustsignaal. De pauze heb ik benut om duidelijk te maken dat het tempo omhoog moest en het spel over de vleugels moest gaan. Dat had in de tweede helft meteen succes. Meijer en Luuk Botter zetten ons op een veilige 3-0 voorsprong. In de slotfase schoot Botter opnieuw raak."

Hekkensluiter FC Perkouw, dat pas een punt bij elkaar speelde, verloor op het eigen sportpark kansloos met 1-5 van het sterke Hardinxveld. Voor rust boden de Perkouwenaren nog goed weerstand. Een achterstand kon vlak voor rust net niet goed gemaakt worden. "Wij schieten de bal tegen de paal en de tegenstander scoort uit de daaropvolgende tegenaanval de 0-2," aldus Frans Schaap. "Dat is de pech die je als club in de onderste regionen nou net niet kan hebben. In de tweede helft breidde Hardinxveld het verschil uit."

Benschop kwam op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Nieuwland. Het elftal van Emanuel Sluis staat nu net boven de rode streep.

Door een sterke tweede helft versloeg Lekkerkerk concurrent De Alblas in Alblasserdam met 2-3. De ploeg van trainer Marc van der Zee pakte drie belangrijke punten door deze zege. In de eerste helft kwamen de bezoekers op 0-1 door Mike van Gent, maar De Alblas liet het er niet bij zitten. Met kick and rush voetbal werd Lekkerkerk naar een 2-1 achterstand gespeeld. De tweede goal was een penalty na een te laat ingezette sliding van Tristan de Bruijn. Trainer Van der Zee bracht daarna Pieter Otten en Kevin van Gent in het veld en zag zijn team groeien. In de slotfase zorgden Martijn de Jong en Pieter Otten voor 2-2 en 2-3.

Na de 5-1 zege op IJsselmonde vorige week leek Dilettant rijp voor herstel, maar dat kwam er tegen Groote Lindt niet uit. De wisselvallige ploeg van trainer Djilmar Lawansuka verloor in Zwijndrecht met duidelijke cijfers: 3-0. Deze stand stond al na 20 minuten op het scorebord. De haperende defensie van Dilettant was niet bij machte de aanval van Groote Lindt te ontregelen. Bij de rood-witten kwamen in de tweede helft drie nieuwe spelers in het veld, maar die wijziging leverde geen noemenswaardige verandering op in het stroeve spel van Dilettant.

SPV'81 verloor in een midweekse wedstrijd in en tegen Moerkapelle met 2-0. De wedstrijd werd op verzoek van de Polsbroekenaren eerder gespeeld vanwege tragische omstandigheden. Na een misverstand in de Polsbroekse defensie kwam de thuisclub op voorsprong. Kort daarna viel de tweede treffer. SPV-trainer Gert Alblas: "We waren niet de mindere, maar het zat ons ook niet mee."

Ammerstol was de eerdere 0-11 tegen Bergambacht nog niet te boven en ging op eigen veld met 0-3 onderuit tegen WDS uit Waarder. De ploeg van trainer Rieny Looren de Jong liet meer inzet zien dan vorige week, maar was wat ongelukkig in de afronding. De bezoekers waren wel trefzeker. WDS profiteerde maximaal van de aarzelingen in de Ammerstolse defensie en nam nog voor de pauze een 0-2 voorsprong. Na de pauze zorgde een benutte strafschop voor de uiteindelijke 0-3 eindstand.