Patrick Roest ambassadeur Handicap.nl

lekkerkerk • Regerend wereldkampioen allround schaatsen Patrick Roest (23) heeft zich als ambassadeur aan HandicapNL verbonden.

Op 17 mei 2020 geeft Roest als kersverse ambassadeur het startschot voor de allereerste editie van de HandicapNL Rugzakrun.

De deelnemers rennen, rollen of wandelen met een rugzak met zand om geld in te zamelen voor het goede doel. Met dit geld maakt HandicapNL dromen waar van doorzetters met een handicap.

Patrick Roest beseft als topsporter maar al te goed dat een gezond lichaam niet vanzelfsprekend is. In 2017 brak hij zijn pols en onderarm en moest hard revalideren om terug te komen.

"Mensen met een handicap moeten elke dag een portie doorzettingsvermogen uit de kast halen om voor elkaar te krijgen wat voor velen vanzelfsprekend en gewoon is. Daar heb ik enorm veel bewondering voor."

Gebaar
Naast de HandicapNL Rugzakrun steunt Roest ook andere projecten van HandicapNL. Zo reikt hij in december, net als vorig jaar, het Gebaar van waardering uit aan een mantelzorger die met hart en ziel zorgt voor iemand met een handicap.

Daniëlle Schutgens, directeur HandicapNL, is trots en vereerd met de topschaatser als ambassadeur: "Geweldig dat Patrick Roest zich samen met HandicapNL inzet om dromen waar te maken voor mensen met een handicap. Wij maken ons sterk voor een maatschappij waar iedereen volwaardig kan meedoen. Super dat Patrick ons daarin steunt."

Bron: www.handicap.nl


Fietscross kampioen

krimpen a/d lek • Dim Droog (7) uit Krimpen aan de Lek is Zuid-Hollands kampioen bij het fietscrossen geworden. Komend seizoen gaat Dim een nieuwe uitdaging aan in de topcompetitie.


Prijzen voor vechtsporters

schoonhoven • Op de jubileumdag (45 jaar) van John Correljé bij de vereniging Chon Kyong, hebben enkele leden van de vereniging meegedaan aan een van de belangrijkste Tang Soo Do toernooien, het open European International Friendship tournament.

Met maar liefst 235 deelnemers uit zes verschillende landen werd er gestreden in de categorieën wapenhyungs, hyungs, sparren en breken. Voor de volgende leden van Chon Kyong was er een podiumplaats: Prim (1e), Annetevka (2e), Lynn, Jasen en Mick (3e)

Primal Games
De Lopikse Sharvani en Kishano Dewkalie hebben zondag meegedaan aan de Primal Games in Nieuwegein. Samen met hun teamgenoten lieten ze Brazilian Jiu Jitsu zien met en zonder Gi.

Sharvani won hierbij tweemaal zilver; Kishano greep net naast een prijs.