• Marjon en Rudolf zijn er klaar voor.
• Marjon en Rudolf zijn er klaar voor. Foto: Jan Timmer

Blijspel: 'Jouw juffie, mijn moppie'

berkenwoude • De toneelgroep van IJsclub Berkenwoude brengt zaterdag 30 november voor het achtste opeenvolgende jaar een blijspel op de planken. Ditmaal is gekozen voor 'Jouw juffie, mijn moppie', een klucht in drie bedrijven, geschreven door de Belg Anne Terwisscha.

"De schrijver heeft al aangekondigd op 30 november aanwezig te zullen zijn wanneer we zijn stuk spelen", klinkt het enthousiast uit de mond van regisseur Marjon Boersma. "Dat is wel heel bijzonder, hè! Wat bleek: wij zijn het eerste toneelgezelschap dat 'Jouw juffie, mijn moppie' speelt. Een dubbele première als het ware."

Kort na de zomervakantie begonnen de voorbereidingen voor de jaarlijkse uitvoering. En daarmee startte ook de voorpret. "Het is een erg leuk stuk met eigenlijk alleen maar leuke typetjes", weet Marjon Boersma. "De setting is die van een televisieprogramma à la 'Jouw vrouw, mijn vrouw', waarin twee vrouwen een weekje van huishouden wisselen. Een kakmadam komt daardoor terecht bij het asociale gezin 'Klokkie'. Dat geeft uiteraard de nodige verwikkelingen. De grote vraag is: lukt het presentator Maurice om het programma tot een goed einde te brengen?" Wie daar benieuwd naar is, moet ervoor zorgen om 30 november om uiterlijk 20.00 uur in De Zwaan te Berkenwoude aanwezig te zijn, want dan begint de toneelavond. Kaartjes kosten vier euro voor leden van de ijsclub, niet-leden betalen zes euro (kinderen t/m 15 jaar twee euro). Na afloop van de voorstelling is er een afterparty in de foyer.

Ook Marjon's man Rudolf is betrokken bij de jaarlijkse uitvoering. Hij is met een groep mensen van IJsclub Berkenwoude verantwoordelijk voor – onder meer – het decor. "Enorm leuk om te doen", zegt hij. "Wij willen als ijsclub meer zijn dan een vereniging die alleen actief is in perioden wanneer er natuurijs ligt. Vandaar dat we ook andere activiteiten organiseren en beschikbaar zijn om hand- en spandiensten te verlenen aan collega-verenigingen in het dorp. Dan kun je denken aan het trekker-ringrijden op het Perkouws Feest, het meehelpen aan het de Sterkste Man-evenement, de Negendorpentocht en het op touw zetten van viswedstrijden, een skeelertocht en het leveren van verkeersregelaars bij het jaarlijkse Tentfeest. We rekenen weer op een volle bak op 30 november."