Fel Spirit neemt koppositie over

ouderkerk/krimpen aan den ijssel • Een fraaie 0-4 zege van Spirit en een teleurstellend 2-2 gelijkspel van DCV. De Ouderkerkers zagen hun concurrenten Sparta en Rozenburg punten verspelen en grepen daardoor de koppositie. DCV miste teveel kansen om de winst te pakken.

Een fel Spirit bleef knap op koers in de 2e klasse D. De Ouderkerkers versloegen CWO in Vlaardingen door een uitstekende openingsfase met 0-4 en namen de leiding over van Sparta, dat met 1-3 verloor van Charlois. Na een half uur stonden de mannen van trainer Richard van Cappellen al op een veilige 0-3 voorsprong. Toen hadden Kevin Kriek, Ingmar Burema en Giorgio Getrouw het net van het CWO-doel al laten bollen. In de tweede helft drong CWO nauwelijks aan en bepaalde invaller Tjerk de Kogel de eindstand op 0-4.

Spirit haalt komende zaterdag in bij De Zwerver in Kinderdijk. De Ouderkerkers kunnen dan de periodetitel grijpen.

Op dreef

DCV was goed op dreef tegen nummer drie Rozenburg en had de winst voor het grijpen. Niettemin bleven de mannen van trainer Ronald Klinkenberg steken op een 2-2 gelijkspel.

De Krimpenaren begrepen zelf niet waarom zij zoveel kansen misten. Het had voor de pauze al 3-0 kunnen staan, maar de bal ging er niet in. Toch gloorde een verdiende overwinning toen Fievel Meijer en Carlo de Reuver de rood-zwarten op een 2-0 voorsprong hadden gezet. In de slotfase kwam Rozenburg door een discutabele strafschop op 2-1. De bezoekers putten daaruit zoveel moed dat ook de niet meer verwachte 2-2 werd gescoord. DCV bleef met een kater achter.