Terberg introduceert deelauto's in Benschop

benschop • Geen auto voor de deur? Of juist wel, maar kost deze handenvol geld en wordt-ie misschien slechts sporadisch gebruikt? In Benschop is de oplossing in zicht. Daar worden door Terberg deelauto's geplaatst.

De sleutels van de vier splinternieuwe auto's worden zaterdag 16 november uitgereikt. Via een app van Juuve kunnen inwoners van het dorp vervolgens met hun smartphone één van de deelauto's reserveren. Het concept draait tot nu toe alleen in grote steden. "Toen de Klankbordgroep mij vroeg of we ook auto's in Benschop wilden plaatsen, viel bij mij meteen het kwartje", vertelt Robbert-Jan Vogel van Juuve. "In dorpen als Benschop is de gemeenschapszin vaak sterker ontwikkeld dan in de grote stad. En die gemeenschapszin is belangrijk voor het succesvol uitrollen van het deelauto-concept. Bovendien is hier de noodzaak groter, omdat dorpen als Benschop minder goed zijn aangesloten op het openbaar vervoer. Als het aan mij ligt staan onze auto's binnenkort ook in Polsbroek, Lopik en Cabauw."

Ook Klankbordvoorzitter Gert-Jan Fernhout is enthousiast. "Door de nieuwe deelauto's kunnen alle dorpsgenoten profiteren van Benschops centrale ligging. Ook een tweede auto, die wellicht amper wordt gebruikt, is niet meer nodig. Met dit initiatief sparen we het milieu en hebben we in het dorp minder parkeerplaatsen nodig. De deelauto's gaan veel plezier opleveren en geld besparen."

Wat Juuve en Terberg betreft blijft het niet bij auto's. "We onderzoeken de mogelijkheid uit te beiden met elektrische fietsen en scooters", zegt Vogel. "Visite voor Polsbroekerdam kan dan met lijn 195 naar Benschop rijden en vanaf daar verder met de fiets. Als ze teruggaan, zetten ze de fiets weer bij de bushalte. Met een elektrische fiets ben je binnen 20 minuten in Woerden, Nieuwegein of Oudewater." De feestelijke ingebruikname is aankomende zaterdag vanaf 11.00 uur in Dorpshuis XXL. Nadat een woordvoerder van Juuve heeft uitgelegd hoe het systeem werkt en de virtuele sleutels zijn overhandigd, kunnen bewoners vragen stellen en kennismaken met het nieuwe systeem. Meer informatie: www.juuve.nl/deelhub-benschop/