Spirit kijkt omhoog

ouderkerk • Spirit mengt zich in 2D opeens in de strijd om de bovenste plaatsen. De formatie van trainer Richard van Cappellen won op eigen veld met 2-0 van nummer drie NSVV en belaagt nu met 11 punten uit zes duels de koplopers Rozenburg en Sparta.

De Ouderkerkers speelden een gedegen wedstrijd tegen het strak georganiseerde NSVV uit Numansdorp. Middenvelder Stefan Bitter zorgde in de 31ste minuut op aangeven van Laurens Visser voor 1-0. Op slag van rust verdubbelde Visser de voorsprong. Bij de geel-witten was Giorgio Getrouw weer van de partij na maanden blessureleed.

Schoonhoven bedwingt Schelluinen

schoonhoven • Schoonhoven greep drie kostbare punten door Schelluinen met 1-0 te verslaan.

Op basis van de eerste helft was dat terecht, want voor rust hadden de blauw-witten voldoende mogelijkheden om de score te openen. De doorgebroken aanvaller Armin Begic stuitte echter op de prima goalie van Schelluinen. De bezoekers werden in de tweede helft sterker zonder echt gevaarlijk te worden. Het duel leek af te stevenen op 0-0, maar Rogier Peltenburg werd de held van de middag door in de 76ste minuut de 1-0 binnen te schieten. Schoonhoven kan nu weer wat ruimer ademhalen.

Lekkerkerk is FC Perkouw de baas

lekkerkerk • Lekkerkerk-FC Perkouw was feitelijk reeds na 20 minuten beslist. Toen stond Lekkerkerk al met 2-0 voor en werd deze voorsprong in het resterende deel van de wedstrijd niet meer uit handen gegeven. FC Perkouw hielp de Lekkerkerkers een handje met foutieve passes. De bal werd enkele malen pardoes in de voeten van een Lekkerkerkse aanvaller gespeeld. Bart Sterrenburg maakte dankbaar gebruik van deze cadeautjes. Eerst zette hij Senna van de Bosch aan het werk, die na twee pogingen van dichtbij de 1-0 aantekende. Daarna mocht Pim Molenaar de bal na een voorzet van Sterrenburg achter de Perkouwse doelman Albert Vente koppen: 2-0. In het restant werd niet meer gescoord.

Zwaarbevochten zege Haastrecht

haastrecht • Haastrecht won in Driebruggen nipt met 0-1 van staartclub WDS.

Het elftal van Marco Versloot kreeg de zege niet cadeau. Joep Wijnands zette het sterkere Haastrecht verdiend op voorsprong. De paal stond een tweede treffer van Thijmen Raateland in de weg. Na de rust kwamen de Haastrechtenaren snel met tien man te staan, toen Marnix Dongelmans zijn tweede gele kaart ontving. "Er veranderde niet zoveel aan het wedstrijdbeeld," merkte Versloot op. "WDS was bevreesd voor onze twee snelle spitsen en durfde niet een mannetje door te schuiven. Alleen in de slotfase kwamen we onder druk te staan. De paal stond de gelijkmaker in de weg."