• Vreugde na een treffer.
• Vreugde na een treffer. wijntjesfotografie.nl

Dilettant pept zelfvertrouwen op

'Moeten met meer lef spelen'

krimpen aan de lek • Dilettant-trainer Djilmar Lawansuka rekende zich echter nog niet rijk. "We moeten met meer lef spelen. Ik zag in de eerste helft een ploeg, die worstelde met zichzelf. Voor hetzelfde geld sta je na de zwakke openingsfase met 0-2 achter." Het resultaat was zaterdagmiddag heilig, gaf de oefenmeester toe. "We mochten niet verder wegglijden en dat is ook niet gebeurd. Na die vroege 0-1 kwamen we snel op gelijke hoogte. Dat gaf de burger moed. Dilettant heeft meer in huis dan de ploeg laat zien."

Dilettant heeft een behoorlijke ziekenboeg en zag Robin Segers zich daarbij aansluiten met een hamstringblessure. Sven Schilders komt dit seizoen mogelijk niet meer in actie vanwege een forse knieblessure en Marnix van den Adel is tijdelijk uitgeschakeld door gekneusde ribben. Tegen IJsselmonde maakte de 18-jarige Ralph Lapaer zijn debuut als centrumverdediger, terwijl de 17-jarige doelman Ian Hendriks enkele fraaie reddingen verrichtte.
De meeste belangstelling ging echter uit naar de 18-jarige Josias Nussy, die amper in het veld de 2-1 binnenschoot en ook de 4-1 op zijn naam bracht. "Een supersnel ventje", zei zijn trainer. "Als hij met meer durf aan de bal zijn acties gaat maken, kunnen we er nog veel lol aan beleven."

Dilettant startte zeer zwak en bood IJsselmonde meteen drie scoringskansen, waarvan er eentje werd benut in de 7e minuut: 0-1. De rood-witten stelden daarna orde op zaken. De mee opgekomen linkervleugelverdediger Lennart van der Linden rondde een voorzet van Jesper van den Adel perfect af: 1-1. Daarna golfde het spel op en neer en voorkwamen beide grensrechters met vroegtijdige vlagsignalen dat hun ploeg in de problemen zou komen.

Vlak voor de pauze haalde Nussy verwoestend uit na een afgeslagen hoekschop. Na de hervatting haalde Remco Mulders al snel de angel uit de wedstrijd door te profiteren van een verre uittrap van doelman Hendriks. IJsselmonde gaf het op en zag Dilettant nog twee keer scoren via Josias Nussy en Colin den Otter.

Pieter van der Laan