Ruilbeurs

schoonhoven • In het verenigingsgebouw van Stichting Zilverstad aan de Nieuwe Singel 39 in Schoonhoven (parkeerterrein voetbalveld) is zaterdag 9 november een ruilbeurs. Verzamelaars van munten, postzegels en ansichtkaarten kunnen hier terecht. Er is een mogelijkheid om vrijblijvend een verzameling te laten taxeren. De ruilbeurs begint 12.30 uur en duurt tot 16.30 uur. Entree is 1 euro. Meer informatie: 0182-385147.


Kersvers kampioen geeft concert

schoonhoven • Kersvers Nederlands kampioen Brass Band Schoonhoven geeft op zaterdag 9 november een concert in De Hoeksteen. Dat doet de vereniging samen met fanfare Arti et Religioni Langeraar/Crescendo Nieuwveen. Kaarten à 10 euro zijn aan de deur verkrijgbaar. Brass Band Schoonhoven zal een programma brengen rond de legende van de Vliegende Hollander, met nieuwe composities, een verteller en een zandkunstenaar die het verhaal uitbeeldt. Dit programma is speciaal gemaakt voor de internationale entertainment competitie 'Brass in Concert' in het Engelse Newcastle waar Brass Band Schoonhoven aan zal meedoen. De muziekvereniging won op 26 oktober in Tivoli in Utrecht de titel in de hoogste divisie tijdens de Nederlandse Brassband Kampioenschappen.


Nieuw boek van Marja Vos

schoonhoven • Van de Schoonhovense schrijfster Marja Vos is op 1 november een nieuw boek verschenen. 'Zo veel liefde' is het verhaal van het liefdesleven van Yara en Veerle. Beiden hebben ze de liefde van hun leven gevonden. Ze hopen op een lang en gelukkig leven met hun droomman. Hoe reageren Yara en Veerle wanneer blijkt dat hun partner niet de ideale man is die ze dachten te kennen? 'Zo veel liefde' kan besteld worden bij www.boekscout.nl en bij iedere boekhandel o.v.m. ISBN: 978-94-638-9727-3.


Speculaasverkoop

berkenwoude • Muziekvereniging DHTSG in Berkenwoude houdt komende week de jaarlijkse speculaasverkoop. Vanaf dinsdag 12 november kunnen de inwoners van Berkenwoude leden van de muziekvereniging aan de deur verwachten. De netto-opbrengst komt geheel ten goede aan de opleiding van de leerlingen. De vereniging streeft ernaar de leerlingen zo goedkoop mogelijk lessen aan te bieden. Zonder extra inkomsten zou dit niet lukken. De speculaas kan ook verkregen worden door op maandagavond 11 november even binnen te lopen tijdens de repetitieavond in de Zwaan.


Zangavond in De Arendshoeve

bergambacht • Gemengde zangvereniging Zang en Genoegen verzorgt 30 november een zangavond in De Arendshoeve in Bergambacht. Dit onder leiding van de nieuwe dirigente Karin Lodder. Medewerking wordt verleend door pianist Jeroen Liedorp en sopraan Rasha Koole. Voor de pauze worden klassieke liederen van W.A Mozart, D. Mendelsohn en D.Bortnianski gezongen, vervolgens staan liederen van P. McCarthney, Neil Diamond en Annie M.G. Schmidt/ Harry Bannink op het programma. Aanvang is 20.00 uur en de entree is 10 euro. Kaarten voor deze avond zijn te koop bij het secretariaat (Toke de Frankrijker, Slotgrachtlaan 46 te Bergambacht) en telefonisch te reserveren via: 0182-352844.