Afbeelding
Foto: Janet de Graas

Geslaagde Museumnacht

haastrecht • De museumnacht van Gemaal De Hooge Boezem achter Haastrecht is druk bezocht.

Er was een prachtige lichtshow te zien op mooie muziek. De rondleiders van het gemaal waren aanwezig om vragen te beantwoorden over wat we kunnen doen om onze voeten droog te houden en Nederland te beschermen tegen het water.

(foto: Janet de Graas)


Oliespoor

lekkerkerk • Op de Lek tussen Lekkerkerk en Kinderdijk ligt een oliespoor van zo'n 10 kilometer op het wateroppervlak. Dat meldt Rijkswaterstaat. Een dronepiloot is ingeschakeld om de verontreiniging in beeld te brengen. Vermoedelijk gaat het om gasolie.


Duurzaam bouwen en wonen

schoonhoven • In de bibliotheek van Schoonhoven is dinsdag 5 november een informatieavond over duurzaam bouwen en wonen. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf 19.30 uur laten informeren door medewerkers van het Duurzaam Bouwloket.

Dit loket is een onafhankelijke instantie die door de gemeente Krimpenerwaard is aangewezen om bewoners te adviseren en ondersteunen als het gaat om aardgasloos en energieneutraal wonen. Om 20.00 uur zal Ineke van Vliet vertellen hoe zij en haar vriend hun tiny house ervaren. Hun woning heeft geen nutsvoorzieningen, dus zij wekken zelf stroom op met zonnepanelen.

Na afloop van de bijeenkomst ontvangen alle aanwezigen het boekje 'Winterbloei', met de mooiste natuurverhalen van Jan Wolkers. Dit boekje verschijnt ter gelegenheid van de campagne Nederland Leest.


Kaarten bestellen voor Messiah

schoonhoven • Rotaryclub Schoonhoven organiseert zaterdag 14 december wederom een bijzondere uitvoering van De Messiah van George Frederic Händel. Het concert vindt plaats in de RK Bartholomeuskerk, aan de Wal 63 te Schoonhoven. De aanvang is 19.30 uur.

De Messiah is een verhaal vol passie, vuur en goddelijke opoffering. Händel componeerde dit oratorium in 1741 voor koor, orkest en solisten.

Medewerking aan dit concert wordt verleend door het professionele ensemble Ribattuta Musica in een kleine, authentieke bezetting. Artistiek leider en dirigent is Clemens Flick.

Rotary Schoonhoven viert dit jaar haar zestigjarig bestaan. De netto-opbrengst van deze muzikale avond is bestemd voor de stichting Longfribose en Leukemie. Kaarten bestellen kan via de website www.rmusica.nl. De tickets kosten in de voorverkoop 36 euro, aan de zaal 45 euro.