Gouderak deelt met Stolwijk: 2-2

regio • Dat Gouderak-Stolwijk in 2-2 eindigde was meer geluk dan wijsheid. De derby kon namelijk alle kanten op, maar de puntendeling was wel het meest eerlijke resultaat voor twee hard werkende ploegen.

De eerste helft was voor Stolwijk, dat aan de Kattendijk brutaal een 0-2 voorsprong nam door doelpunten van Danny Rietveld en Rick van Eijk. Gouderak liet het er niet bij zitten en ging na de pauze – met de wind in de rug – op zoek naar eerherstel. Jesse Metselaar verzilverde in de 60ste minuut een strafschop: 1-2. Een kwartier voor tijd werd het 2-2 door een fraai afstandsschot van Nelis Speksnijder. Stolwijk had in de slotfase de beste mogelijkheden voor de winnende treffer, maar die bleef uit.

Bergambacht won in Moerkapelle na een sterk eerste half uur met 2-4 van de gelijknamige dorpsclub. De nog ongeslagen thuisclub kreeg de eerste dertig minuten te maken met een oppermachtig Bergambacht, dat via Twan Schmidt, Pieter Meijer en Luuk Botter een riante 0-3 voorsprong nam. Moerkapelle gooide het daarna over een andere boeg en liet zich fysiek gelden. Daarvan raakten de Bergambachtenaren van slag. De arbiter liet grove overtredingen onbestraft. Na de eerste tegentreffer bracht Schmidt de marge weer op drie. Bergambacht-trainer Jerry de Groot: "De scheidsrechter gaf na rust gele kaarten voor onbenullige zaken. De 2-4 viel pas vlak voor tijd. Ik hoop dat mijn spelers van dit duel geleerd hebben, dat zij altijd hun eigen spel moeten blijven spelen. Randzaken kun je niet beïnvloeden."

Haastrecht kwam in Benthuizen niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Thijmen Raateland en Stephan Bakker raakten het aluminium. Ook andere kansen bleven onbenut. Coach Marco Versloot: "De nummers een en twee (Floreant en BSC'68) hebben we nu gehad. Met 8 punten uit vijf duels staan we nu vijfde. Om onze ambities waar te maken blijven we omhoog kijken."