Thijs Schmidt breekt kaak na vuistslag

ammerstol • Moordrecht-Ammerstol werd bij de stand 2-1 door de scheidsrechter gestaakt na een incident, waarbij Ammerstol-speler Thijs Schmidt door een speler van Moordrecht met een vuistslag werd geveld.

Schmidt brak daarbij zijn kaak op twee plaatsen. Ook mist hij een tand. Vanuit het ziekenhuis meldt hij: "Het was abnormaal wat er gebeurde. Er was een opstootje tussen onze verdediger Michel Rozendaal en spelers van Moordrecht. Ik wilde tussenbeide komen om te sussen. Ik zag die klap in het geheel niet aankomen. Daarna werd 1-1-2 gebeld waarop politie en ambulance verschenen." Zijn tegenstander was 'm inmiddels gesmeerd. Schmidt moet aan zijn kaak worden geopereerd. "Ik baal als een stekker", zegt hij.

Zijn ploeggenoot Michel Rozendaal kwam eveneens niet ongeschonden uit de strijd. Hij hield aan het incident een opgezwollen neus over. Dezelfde speler van Moordrecht die Schmidt vol raakte, was ook in dit geval de boosdoener.

Dilettant incasseert zes treffers

krimpen aan de lek • Dilettant heeft zo langzamerhand het doelsaldo van een korfbalclub. De derdeklasser ging op eigen veld zeer geflatteerd met 2-6 onderuit tegen 's Gravendeel.

Hoewel de bezoekers uiteindelijk met groot verschil wonnen, was het duel lange tijd in evenwicht. Dilettant werkte tot twee keer toe een achterstand weg en stond net na rust op 2-2 door doelpunten van Remco Mulders en Jesper van den Adel. Na de 2-3 moest Dilettant meer risico nemen en had de ploeg de pech dat de scheidsrechter geen penalty gaf nadat Sven Schilders binnen de zestien was neergehaald. Niet Dilettant, maar 's Gravendeel scoorde: 2-4. Daarna werden de rood-witten op grotere achterstand gezet: 2-6.

Benschop sleept punt uit het vuur

benschop • Benschop speelde in Almere met 0-0 gelijk tegen Waterwijk.

Benschop startte verdedigend en hield de ruimtes tussen de linies klein. Dat leidde ertoe dat de thuisclub weinig kansen kreeg. Ook Benschop toonde zich niet schotvaardig. Achraf Merroun, die in de tweede helft in het veld kwam voor Olaf de Koning, kreeg bij zijn eerste balcontact de beste kans van de wedstrijd. Hij kwam alleen voor de Almeerse doelman, maar zijn lob belandde tegen de lat. Waterwijk nam daarna het initiatief over, maar vond bij twee goede mogelijkheden de Benschopse doelman Mitchel van Oort op zijn weg. Benschop kwam niet verder dan enkele speldenprikken. Na de nederlaag in de openingswedstrijd tegen Geinoord, was deze puntendeling de vierde remise op rij. Op de ranglijst zet dat met de twaalfde plaats geen zoden aan de dijk.

Cabauw geveld

cabauw • Cabauw verloor op eigen veld met 1-3 van het Goudse GSV, dat beschikt over een elftal met ervaren spelers. De thuisclub kwam voor rust sterk voor de dag, maar stuitte bij elke uitgespeelde kans op de uitstekend keepende Goudse sluitpost. GSV scoorde uit de eerste de beste kans. In de tweede helft tekende Friso Nagel na een goede actie van Wessel Streng de gelijkmaker aan. Cabauw ging daarna onrustiger spelen, waarvan de gasten op geslepen wijze profiteerden.