• V.l.n.r.: Leen de Mik, Wim Burger en IJsbrand Alberts voor De Populierenhoeve.
• V.l.n.r.: Leen de Mik, Wim Burger en IJsbrand Alberts voor De Populierenhoeve. Foto: Jan Timmer

Vertrouwd gevoel in De Populierenhove

stolwijk • Stolwijker Wim Burger is een tevreden man. Hij betrekt binnenkort een gloednieuw appartement op de plek waar zijn oude woning stond. Afgelopen donderdag vond de oplevering van complex De Populierenhove plaats.

Projectontwikkelaar Burgland Real Estate initieerde het project. De Vries en Verburg bouwde De Populierenhove, bestaande uit dertien levensloopbestendige appartementen en één commerciële ruimte in hartje Stolwijk. "De appartementen waren binnen een week verkocht", vertelt IJsbrand Alberts, directeur van Burgland Real Estate. "Het complex bestaat uit dertien wooneenheden, een gezamenlijke patio en een stallingsgarage waar bewoners hun auto kunnen parkeren en over een beging beschikken. Voor wat betreft architectuur zijn we in zee gegaan met een ambitieuze architect die zowel qua materiaalkeuze, afwerking en esthetische uitstraling voor het beste is gegaan. Dat zie je terug aan en in het gebouw."

Bouwplaats

Bouwbedrijf De Vries en Verburg begon in augustus 2018 met de fundering van De Populierenhove. Niet lang daarna evolueerde de bouwplaats tot een fraai en gezichtsbepalend gebouw in hartje Stolwijk.

"Het was geen eenvoudig project", blikt uitvoerder Leen de Mik terug. "Het grote probleem was dat het ons aan ruimte ontbrak op de bouwplaats. Daardoor moesten we in logistiek opzicht zeer scherp aan de wind zeilen en waren we gedwongen enige tijd een straat af te sluiten om transport naar de bouwplaats te faciliteren. Een hele uitdaging, dat is zeker. Als je echter het eindresultaat ziet, dan kun je alleen maar tevreden zijn."

Slaapkamer

Dat laatste is Wim Burger zeker. Hij was de eerste die een appartement in De Populierenhove kocht. Binnenkort verwacht hij zijn intrek te nemen op de eerste verdieping, waar hij beschikt over een ruime woonkamer, twee slaapkamers én een ruimte die hij als kantoor wil gaan inrichten.

"Ik heb al berekend dat mijn slaapkamer op precies dezelfde plek ligt als de vorige", glimlacht hij. "Dat voelt vertrouwd. Per slot van rekening heb ik de voorbije 55 jaar op deze plek gewoond. Ik runde er tevens een meubelzaak, die ik ooit had overgenomen van mijn schoonvader. Tien jaar geleden besloot ik daarmee te stoppen. Mijn leeftijd speelde daar een belangrijke rol in. De jaren daarna gingen woning en andere gebouwen langzaam maar zeker achteruit. Alleen daarom al was het goed dat ik met Burgland Real Estate tot een afspraak voor verkoop kon komen. De Populierenhove is een meer dan mooie vervanging van wat er al die jaren gestaan heeft. Een aanwinst voor Stolwijk. En ik vind het heerlijk dat ik hier ga wonen. Een fijn vooruitzicht"

Jan Timmer