'Hijltje' op TV West

stolwijk • TV West zendt in de 'Week van de Pleegzorg' de documentaire 'Hijltje' uit. In deze documentaire staat Hijltje Vink uit Stolwijk centraal. Zij zorgt op dit moment voor vijf pleegkinderen. Dit doet zij met veel geduld, liefde en zonder partner. De documentaire geeft een inkijkje in het leven van dit bijzondere gezin. 'Hijltje' wordt op woensdag 30 oktober vanaf 17.00 uur in twee delen uitgezonden. Daarna nog een keer in z'n geheel op zondagmiddag 3 november vanaf 12.00 uur in het programma Westdoc. TV West is landelijk te zien via digitale tv-ontvangers (onder meer Ziggo kanaal 30).


Woonzorgcomplex op plek Nebest

groot-ammers/schoonhoven • Kort geleden is een start gemaakt met de bouw van een woonzorgcomplex in Groot-Ammers, bij het veer Gelkenes-Schoonhoven.

De familie Valckenier is eigenaar van de locatie waar in het verleden het pand van Nebest stond. In de nacht van 26 op 27 februari 2018 ging dit bedrijfspand in vlammen op. Ondanks deze tegenslag houdt de familie vast aan hun plan op deze locatie een woonzorgvoorziening te realiseren, onder de naam Adeleck. Jonge en oudere mensen die zorg nodig hebben kunnen hier zelfstandig wonen, met de mogelijkheid gebruik te maken van professionele zorg. Er komen appartementen en penthouses, met balkons en uitzicht op de Lek en Schoonhoven. Valckenier verwacht Adeleck in april 2020 te kunnen openen.


q www.adeleck.nl


VoorleesExperts

lopik • Karmac Bibliotheek in Lopik is voor het project de VoorleesExperts op zoek naar vrijwilligers. Gedurende een periode van circa twintig weken bezoeken zij eenmaal per week kinderen van tussen 4 en 8 jaar oud in de gemeente Lopik om voor te lezen en/of taalspelletjes te doen. Zo zorgen zij ervoor dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Er worden boeken en spelletjes gebruikt die bij de leeftijd van het betreffende kind passen. Aanmelden kan bij Ingrid Nellestijn, coördinator van de VoorleesExperts via: ingridnellesteijn@hotmail.com.