Tweede aanhouding voor overval

krimpen a/d ijssel • De politie heeft een tweede verdachte aangehouden voor de overval op een 98-jarige man in Krimpen aan den IJssel. Het gaat om een 21-jarige man uit Rotterdam.

Na een uitzending van Opsporing Verzocht kwam er een waardevolle tip binnen, waardoor de politie de man op het spoor kwam.
Het bejaarde slachtoffer van de overval op zaterdagochtend 18 mei werd hardhandig aangepakt in zijn woning aan de Vijverlaan. De twee laffe overvallers trokken zich niets aan van zijn hoge leeftijd of gezondheid. Eén van hen richtte zelfs een pistool op zijn hoofd. Ze bleven ruim een half uur in de woning en hadden hun gezichten goed bedekt, waardoor het slachtoffer niets van hen kon zien.

In de zaak hield de politie eerder al een 27-jarige man uit Rotterdam aan als verdachte.


'Fietsen voor mijn eten K'waard'

krimpenerwaard • In het kader van Wereldvoedseldag wordt woensdag 16 oktober 'Fietsen voor mijn eten Krimpenerwaard' georganiseerd.

Deelnemers stappen hun fiets op om in de eigen omgeving bij stalletjes, kwekers, boeren en kleine winkeliers hun eten 'bij elkaar' te fietsen. Daarmee stimuleren zij de lokale economie. Bovendien is het duurzaam om in de buurt producten te halen.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: info@fietsenvoormijneten.nl en via de website (www.fietsenvoormijneten.nl).