Mishandelaar agent in Lopik aangehouden

lopik/rotterdam • Een 25-jarige Rotterdammer is woensdagmorgen in Lopik aangehouden op verdenking van het mishandelen van een agent. Dit gebeurde op 30 augustus in Rotterdam, toen de politieagent een trouwstoet controleerde.

De laffe actie -de Rotterdammer sloeg de agent van achteren knock-out-, leverde landelijke verontwaardiging op.
Een team van rechercheurs ging op zoek naar de verdachte. Via Opsporing Verzocht werd meerdere malen aandacht gevraagd voor de zaak. Tal van tips werden doorgegeven.

Lopik
Het onderzoek leidde naar Lopik, waar de verdachte in een woning werd aangehouden. De man probeerde zich nog te verstoppen onder een bed, maar de agenten hadden dat snel door. Zowel in de woning in Lopik als in een woning in Rotterdam vond onder leiding van de rechter-commissaris en het Openbaar Ministerie een doorzoeking plaats. De man zit vast en werd vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.


Man rijdt al werkend over Algerabrug

krimpen a/d ijssel • Bij een verkeerscontrole op de Algerabrug tussen Krimpen en Capelle is woensdag een automobilist op de bon geslingerd omdat hij rondreed met een laptop op schoot. De politie hield hem staande als onderdeel van een uitgebreide controle.

Ook 55 andere bestuurders kregen een boete, omdat zij druk in de weer waren met hun telefoon. Naast automobilisten hielden agenten ook fietsers, bromfietsers en vrachtwagenchauffeurs in de gaten. Een bestuurder van een bromfiets werd naar de kant gehaald omdat hij met een kapotte spiegel en een geschorst kenteken rondreed. Bovendien bleek zijn voertuig niet verzekerd en had hij nog een boete openstaan van 99 euro. Die heeft de bestuurder ter plekke betaald.
Een buitenlandse automobilist kreeg een bekeuring van 249 euro omdat hij afkomstig was uit een niet-Schengenland en niet de juiste papieren bij zich had. Een andere bestuurder trok de aandacht van agenten toen zij Krimpen uit wilde rijden. Zij zagen hoe de bestuurder net voor de oprit afsloeg en tegen de toegestane rijrichting in ging rijden.


Aangehouden

stolwijk • Een 29-jarige man is donderdagavond aangehouden in Stolwijk wegens rijden onder invloed van drugs en het in bezit hebben van drugs en een wapen.

Agenten van het team Krimpenerwaard waren onderweg naar een alcoholcontrole die in Stolwijk werd uitgevoerd. Nog voor zij konden aansluiten bij deze controle, werd hun aandacht getrokken door een auto die voor hen reed. De bestuurder van deze auto kreeg een stopteken. Bij het aanspreken van de bestuurder roken de agenten een wietlucht. Uit een speekseltest bleek dat de man vermoedelijk onder invloed van drie soorten drugs reed. Hij is daarop aangehouden. Bij doorzoeking van de auto troffen de agenten verschillende soorten drugs aan, waaronder crystal meth. Ook vonden de agenten een busje pepperspray en een honkbalknuppel.
De bestuurder is een nacht vastgehouden op het bureau en werd vrijdag verhoord. Daarna is de zaak overgedragen aan de officier van justitie.