Lopik sleept gelijkspel uit het vuur

lopik • Lopik was niet ontevreden over de puntendeling met het sterke Schelluinen. Na een 0-2 achterstand bij rust slaagden de mannen van trainer Bertus van Schaik er in een gelijkspel uit het vuur te slepen. "En dat is een compliment waard", meende Van Schaik. "In de rust zag ik alle koppies hangen. We gaven ons echter niet gewonnen en hadden bijna 3-2 op de schoen." De Lopikse doelpunten kwamen op naam van Ardy de With en Davy Boon.

Schoonhoven blij met late 2-2

schoonhoven • Het was aan Eyoub Allaoui te danken dat Schoonhoven een punt pakte bij Streefkerk. Hij zorgde in de 95ste minuut voor 2-2. Daarmee kregen de mannen van trainer Raymond van de Kort loon naar werken. Op dat moment stonden de bezoekers met tien man vanwege een rode kaart voor verdediger Deef Vermeulen, die een doorgebroken speler onderuit haalde. De andere Schoonhovense treffer kwam op naam van Arie Versluis.

Lekkerkerk uitgeteld

lekkerkerk • Lekkerkerk verloor met 4-1 van Meerkerk, maar de uitslag was nogal geflatteerd. De bezoekers speelden namelijk een prima wedstrijd en kwamen zelfs met 0-1 voor door een fraaie kopbal van Alex Velsink. Door twee gelukkige treffers van Meerkerk werd het 2-1. Na het wegsturen van Lekkerkerk-doelman Robin Schiedon wegens natrappen moest een veldspeler onder de lat en werd Lekkerkerk in de tweede helft met 4-1 uitgeteld.

Gouderak krijgt klop

gouderak • Gouderak kreeg er flink van langs tegen Floreant en verloor met 5-1. In Boskoop namen de rood-witten weliswaar een 0-1 voorsprong door Bob Olde Heuvelt, maar daarna was het eenrichtingsverkeer. Het uitvallen van Rens van Ommen en Bob Olde Heuvelt maakte het er niet makkelijker op voor Gouderak. Floreant sloeg genadeloos toe en had er eigenlijk meer dan vijf kunnen scoren.

Gelijkspel Bergambacht

bergambacht • Bergambacht en BSC '68 uit Benthuizen waren aan elkaar gewaagd. Beide clubs willen graag hogerop en dat was aan het frisse spel te zien. BSC '68 nam in de eerste helft een 0-1 voorsprong, maar na de pauze zette Luuk Botter de blauw-zwarten op gelijke hoogte. Daarna toog Bergambacht massaal ten aanval. Dat offensief leverde twee fraaie kansen op, maar deze werden niet benut. "BSC '68 was blij toen de scheidsrechter affloot", aldus aanvaller Twan Schmidt.

FC Perkouw heeft het zwaar

berkenwoude • Dat FC Perkouw een moeilijk seizoen tegemoet zou gaan door het stoppen en vertrekken van tien (!) selectiespelers was vooraf duidelijk. Trainer Frans Schaap is niet te benijden. VVAC uit Ottoland had geen enkele moeite om dat aan te tonen. De bezoekers hielden de marge nog enigszins beperkt met een 1-4 zege.