• Ammerstol kon het niet bolwerken tegen Moerkapelle.
• Ammerstol kon het niet bolwerken tegen Moerkapelle. Foto: wijntjesfotografie.nl

Ammerstol creëert nauwelijks kansen

ammerstol • Ammerstol verloor op eigen veld nogal kansloos met 0-2 van Moerkapelle.

De bezoekers beschikten over meer voetballend vermogen en hadden snelle spitsen. In het eerste half uur was Ammerstol niet scherp genoeg en sloeg Moerkapelle tweemaal toe. Eerst profiteerde Martijn van Dam van weifelend defensief optreden en daarna kopte Laurens Sluiter de bal langs doelman Guido de Gruijter: 0-2.

Hoewel de geroutineerde goalie een jaar uit de roulatie was vanwege een afgescheurde achillespees, wil hij Ammerstol niet in de steek laten en stond hij weer eens tussen de palen. "Ik train wekelijks de keepers van Stolwijk en Gouderak. Daar haal ik voldoende conditie uit", aldus De Gruijter.

Ammerstol slaagde er nauwelijks in om kansen te creëren. Daarbij miste de thuisclub de scherpte om de tegenstander van het doel te houden. "Het was gewoon slecht", erkende Ammerstol-verdediger Wilco van Abkoude. "We kregen te makkelijk doelpunten tegen."

Hij doelde op het moment waaruit het eerste tegendoelpunt viel. Jeffrey Spierdijk en Michel Rozendaal grepen niet in toen Moerkapelle-aanvaller Timon van Dam dwars door het centrum liep en de uitgelopen doelman Guido de Gruijter passeerde: 0-1. Ook bij nummer twee stonden de verdedigers van Ammerstol toe te kijken hoe Van Dam en Sluiter de bal rustig naar elkaar kopten tot deze in de bovenhoek verdween. "Daar had iemand van ons ten minste kunnen mee springen", foeterde ASV-trainer Riny Looren de Jong later.

Scheidsrechter Ruben Pollé uit Gouda floot slecht en pikte de kritiek niet. Hij was de aanmerkingen op zijn leiding van spelers en publiek zat en staakte vlak voor rust het duel. Dat zorgde voor enige verwarring, Sommige spelers dachten dat hij voor de rust had gefloten, maar De Gruijter hoorde hem roepen 'Ik staak de wedstrijd'. Ammerstol-bestuurslid Erwin den Hartog probeerde hem in een gesprek onder vier ogen op andere gedachten te brengen. "De wedstrijd gaf op zich geen aanleiding om te stoppen. Het was een sportief duel. Er werd vooral van onze kant vaak gereageerd op zijn beslissingen. Daarom hebben we spelers en publiek verzocht om niets meer te roepen", aldus Den Hartog. "Dat is gelukt."

Na een kwartier werd de wedstrijd hervat en was het inderdaad stil aan de kant en binnen de lijnen.

De tweede helft had meer weg van een pingpongwedstrijd, waarin Moerkapelle niet over de sluwheid beschikte om een derde treffer aan te tekenen. Ammerstol kreeg via gelegenheidsspits Thijs Schmidt enkele mogelijkheden op de aansluitingstreffer, maar hij kreeg de bal niet tussen de palen. Trainer Rieny Looren de Jong: "We waren te slordig om het Moerkapelle lastig te maken. Ik miste vooral onze fysieke kracht op beslissende momenten. Zo ken ik mijn ploeg niet."