Op de bres voor weekmarkt

regio • Erik van der Does de Bye maakt zich zorgen over de (week)markten in de Krimpenerwaard. De Raad van State heeft bepaald, dat vergunningen voor markthandelaren niet meer voor onbepaalde tijd gegeven mogen worden, maar een einddatum moeten bevatten.

Het commissielid namens de ChristenUnie: "Zeker in de kleinste kernen is de markt een belangrijke aanvulling op het toch al beperkte winkelbestand." De ChristenUnie vraagt het college 'zeer ruimhartig' om te gaan met de uitspraak van de Raad van State en markthandelaren minimaal tien jaar een vergunning te verstrekken om onrust te voorkomen.


Donatie Regiokoor

regio • Het Regiokoor heeft een donatie van 1.000 euro van de Rabobank gekregen. Bram Hofman kwam als vertegenwoordiger van de Rabobank de cheque overhandigen. Voorzitter Bert Lammens was erg verguld met het bedrag. Het geld wordt gebruikt voor de aanschaf van een autocue.


'Houd me Vast'

regio • Kwadraad biedt binnenkort de training Houd me vast aan in de gemeente Krimpenerwaard. Deze training is gebaseerd op het bekende boek van dr. Sue Johnson, dat is gericht op het herstellen van de verbinding in de (partner)relatie. Het gaat om acht bijeenkomsten, die maandag 28 oktober (9:00-11:00 uur) van start gaan in Lekkerkerk. Deelname kost 44 euro. Aanmelden of meer informatie: f.jansen@kwadraad.nl/l.vantrierum@kwadraad.nl


Spullen rommelmarkt

jaarsveld • Wie overbodige, maar nog bruikbare spullen voor de rommelmarkt heeft kan deze t/m 26 oktober iedere zaterdag afgeven bij het Verenigingsgebouw in Jaarsveld. Een medewerker staat tussen 10.00 en 12.00 uur klaar om de spullen in ontvangst te nemen. Een en ander wordt verkocht op de rommelmarkt, die op 2 november wordt gehouden. Grote spullen kunnen in overleg worden opgehaald: 0348-702928.