Bijzondere rentree

lekkerkerk • Hij had anderhalf jaar langs de kant gestaan, maar Martijn de Jong kende een bijzondere rentree bij Lekkerkerk. Hij bezorgde het team van trainer Marc van der Zee ver in blessuretijd een 2-1 overwinning op Groot-Ammers en was daardoor de gevierde man. Lekkerkerk kreeg daarmee iets teveel tegen een beter Groot-Ammers, maar dat kon niemand iets schelen op het sportpark aan de Tiendweg.

Dilettant is niet bij de les

krimpen a/d lek • Na twee duels met veel doelpunten ontbrak zaterdagmiddag het heilige vuur bij Dilettant. Tegenstander DFC uit Dordrecht had geen enkele moeite om met een 0-3 zege de punten mee te nemen uit Krimpen aan de Lek.
Het was al snel duidelijk dat Dilettant niet bij de les was. Er werd sloom opgebouwd en niet ingegrepen bij de tegenstoten van DFC. Het apathische spel leidde al voor de pauze tot een 0-2 achterstand. Trainer Lawansuka bracht na de thee twee nieuwe krachten in het veld, maar ook zij konden niet de ommekeer bewerkstelligen. DFC kwam op 0-3 en tikte de wedstrijd probleemloos uit.

FC Perkouw met lege handen

berkenwoude • FC Perkouw leed in en tegen Schelluinen een terechte 4-2 nederlaag. De thuisclub was veel gretiger en effectiever. Vlak na de openingstreffer kreeg Dennis Bodegom de bal in het zestienmetergebied ongelukkig tegen zijn arm, waarna de arbiter de bal op de stip legde. "Dat was voor ons een cruciaal moment in de wedstrijd," stelde FC Perkouw-trainer Frans Schaap. "Deze tegenslag kwamen we niet meer te boven."
Schelluinen pakte door en ging rusten met een 3-0 voorsprong. In de tweede helft zag Christiaan Schrader kans twee keer te scoren. De thuisclub vond nog een keer het net en hield de punten makkelijk in eigen huis.

Ammerstol haalt uit tegen Cabauw

ammerstol • Ammerstol boekte in en tegen Cabauw een riante 1-5 zege. De thuisclub nam binnen de minuut een voorsprong via Ole van der Kroeft, maar kon niet doorzetten. Nog voor rust waren de rollen omgekeerd door een eigen goal en een gave treffer van Mick de Lange. In de tweede helft kreeg doelman Guido Gruijter nauwelijks nog wat te doen. De jonge Cabauwenaren beperkten zich tot verdedigen, maar konden niet voorkomen dat Thomas van Elteren, Rick Looren de Jong en Youri de Lange de score opvoerden. "We leverden een slechte teamprestatie," vond Cabauw-trainer Ricky Erkelens. "In de tweede helft was elke tweede bal voor ons," merkte de Ammerstolse trainer Rieny Looren de Jong op. "De zege was dik verdiend."

Bergambacht komt na rust op stoom

bergambacht • Op een slecht grasveld won Bergambacht met 1-6 van Moordrecht.
Twan Schmidt zette de blauw-zwarten op voorsprong, maar de thuisclub kwam vlak voor rust langszij. In de tweede helft overklasten de Bergambachtenaren Moordrecht. Twan Schmidt bracht met fraaie goals de marge op twee. Pieter Meijer, opnieuw Schmidt en Faroek el Kadiri lieten het net eveneens bollen, waarbij ook nog eens drie treffers op advies van de Moordrechtse vlagger werden afgekeurd.