Jubileum Gouderakse Tennisvereniging

gouderak • De Gouderakse Tennisvereniging vierde vorige week zaterdag het 40-jarig jubileum met diverse feestelijke activiteiten.

Na de opening door voorzitster Mariska Khargi bracht sportwethouder Lavinja Sleeuwenhoek de felicitaties over namens de gemeente. Nadat Olav Jägers, oprichter en eerste voorzitter van de vereniging, de aanwezigen had toegesproken was het Ingmar Kim die namens Rabobank Krimpenerwaard de felicitaties en een mooie bijdrage aan deze dag aan de voorzitster overhandigde.
Tevens werden enkele oud-bestuursleden in het zonnetje gezet. Vanuit Groningen, Noord-Holland, Brabant en zelfs België waren zij weer naar de dijk gekomen en door middel van borden vol fotogeschiedenis werden herinneringen opgehaald. Verder was er een historisch toernooi en werd er een clinic en demonstratie gegeven door Tennis Nations/Pacific uit Krimpen aan den IJssel. Met de daaropvolgende barbecue en muzikale omlijsting door DJ Deelen werd deze dag feestelijjk afgesloten.


Smash@BCS

schoonhoven • Zaterdagavond 9 november (19.00-24.00 uur) wordt Smash@BCS weer gehouden: het badmintontoernooi voor jong en oud in Schoonhoven.

Het toernooi is zowel voor 'campingbadmintonners' als ervaren spelers. Het doel is vooral een gezellige avond te hebben en door de opzet is het evenement voor ieder niveau interessant.

Vanuit Badmintonclub Schoonhoven zijn vier jongeren enkele jaren geleden met het initiatief gekomen voor 'Smash @BCS'. Inmiddels heeft het toernooi de nodige naamsbekendheid opgebouwd. Vorig jaar deden er zelfs 29 teams aan mee. Plaats van handeling is weer sporthal de Meent. Aanmelden kan met een team van minimaal vier personen via smash-bcs@hotmail.com. Het inschrijfgeld bedraagt 25 euro per team. Aanmelden kan nog t/m donderdag 31 oktober.


Eerste nederlaag SPV'81

polsbroek • SPV'81 verloor met 0-2 van het Boskoopse Floreant, dat nog geen puntenverlies leed. De thuisclub werd zeker niet weggespeeld door de kampioenskandidaat.

SPV-doelman Jeroen Both, die uitstekend keepte, kon halverwege de eerste helft de openingstreffer niet voorkomen. De tweede treffer viel toen de thuisclub de bal na een Boskoopse hoekschop niet goed genoeg wegwerkte. De Polsbroekenaren kregen alleen via Sander Koolwijk enige kansen. Na rust was Floreant de bovenliggende partij, maar het vizier stond niet meer op scherp. "Het was jammer dat Thomas Spelt tien minuten voor tijd niet scoorde toen hij alleen voor de doelman verscheen," vertelde SPV-trainer Gert Alblas. "Dan hadden we wellicht nog een spannende slotfase gehad."