Dure treffer Burema voor Spirit

regio • In de tweede klasse (West 2/2D) behaalde Spirit zijn tweede achtereenvolgende 1-0 overwinning. DCV verloor na twee overwinningen op rij. Benschop (West 1/2B) speelde in Loosdrecht met 1-1 gelijk tegen Victoria.

Het stugge Strijen werd door Spirit met een kopbal van Ingmar Burema geveld. Hij rondde in de 48ste minuut een ingestudeerde hoekschop met het hoofd af. De strijd werd vooral geleverd op het middenveld, waardoor de wedstrijd de neutrale toeschouwer nauwelijks kon boeien. Doelman Max van Herk hield de drie punten in huis door de enige grote scoringskans van Strijen onschadelijk te maken. Spirit heeft nu zes punten uit drie duels.

DCV verloor in Numansdorp met 4-0 van NSVV. Trainer Ronald Klinkenberg moest het stellen zonder aanvoerder Carlo de Reuver, die op vakantie was. Middenvelder Patrick Groen haakte reeds na 10 minuten af vanwege een enkelblessure. DCV werd bovendien op een 1-0 achterstand gezet door een doelpunt met een buitenspelluchtje. De Krimpenaren probeerden daarna de gelijkmaker te forceren, maar werden door NSVV met nog drie treffers uitgeteld.

Na drie minuten spelen scoorde Benschop verrassend de openingstreffer. Stef Elings nam een lange bal goed mee en bracht David Verweij in stelling, die raak schoot. Het elftal van Emanuel Sluis zakte in en liet de thuisclub komen. Pas na een uur spelen kwam Victoria, dat over een goed voetballend elftal beschikt, langszij. Benschop hield de ruimtes klein, maar stond het laatste half uur flink onder druk. Af en toe kwam Benschop tot een uitval. In blessuretijd leken de blauw-witten de zege te 'stelen'. Olaf de Koning schoot de bal richting kruising, maar de Victoria-doelman redde fraai.