Veelzijdigheid troef op Zilverbeurs

schoonhoven • In het Zilvermuseum te Schoonhoven vindt zaterdag 19 en zondag 20 oktober een Zilverbeurs plaats waar antiquairs, zilversmeden en bezoekers samenkomen.

Verspreid over verschillende expositieruimtes in het museum zijn allerlei stands te vinden van zilverexposanten uit Nederland, België en Duitsland. Bezoekers kunnen kennismaken met de veelzijdigheid van de antiquairs en zilversmeden en krijgen zo een gevarieerd overzicht van de zilverkunst vanaf de achttiende eeuw tot heden. Alle zilveren voorwerpen zijn te koop.

De afgelopen decennia leek de populariteit voor zilver af te nemen, maar het edelmetaal is bezig aan een comeback. Tegenwoordig staat het traditionele ambacht van zilversmid opnieuw volop in de belangstelling, speelt groot zilverwerk steeds vaker een rol in interieurs en groeit het aantal verzamelaars van hedendaags werk. Daarom bundelt een groep antiquairs en zilversmeden uit Nederland en België, in samenwerking met het Zilvermuseum, haar krachten voor deze beurs waar alles draait om zilver. Zilver uit vroeger tijden, maar ook werk van hedendaagse meesters.

Bezoekers kunnen tijdens de beurs ook lezingen door zilverspecialisten (o.a. Pieter Biesboer, Hans Breet en Janjaap Luijt) en presentaties van zilverrestaurateurs (Haarlemsche Zilversmederij en Rikkoert Juweliers) bijwonen. De expositie Dynasty, Glinster & Glamour in het Zilvermuseum is vrij toegankelijk. De toegangsprijs op zaterdag 19 oktober en zondag 20 oktober (beide dagen van 10.00-17.00 uur) bedraagt 7,50 euro. Bezoek aan het Zilvermuseum is inbegrepen.