Tevreden terugkijken op Sportweek K'waard

regio • Team Sportservice kijkt tevreden terug op de vele activiteiten die in de Krimpenerwaard tijdens de Nationale Sportweek werden georganiseerd.

"Ruim dertig sportaanbieders hebben van 20 tot en met 29 september meer dan 70 sportactiviteiten aangeboden. Alle inwoners van de gemeente Krimpenerwaard konden gratis deelnemen, en hebben dat ook in groten getale gedaan", stelt Nynke Kingma namens Team Sportservice Krimpenerwaard.

Het leverde de aanbieders van de sportactiviteiten enkele nieuwe leden op. Kingma: "In totaal hebben bijna vijftig nieuwe sporters meegedaan aan een van de activiteiten. De meeste sportaanbieders gaven een open training, waardoor belangstellenden konden aansluiten bij al bestaande trainingsgroepen. Bij de basketbaltraining van Silvertown Lions deden bijvoorbeeld zes nieuwe sporters mee. Ook bij de training Boxercise van Personal Fitness was het druk. Er was één nieuwe deelnemer aanwezig bij de tafeltennisintroductie van tafeltennisvereniging TOP. Hij werd gelijk enthousiast gemaakt door de andere leden."

De sportaanbieders zelf waren eveneens tevreden: "De Nationale Sportweek is een laagdrempelige manier om een bepaalde sport een keer uit te proberen. Wie weet waar dat toe leidt", aldus Kingma.