Kledingbeurs Lopik viert jubileum

lopik • 'Kledingbeurs Lopik' viert zaterdag 21 september haar 25-jarig jubileum met een kledingbeurs in basisschool De Nieuwe Wiel.

Tijdens de beurs wordt er weer volop tweedehands najaar- en winter kinderkleding en speelgoed te koop aangeboden. Twee keer per jaar (in het voor- en najaar) wordt de ontvangsthal van De Nieuwe Wiel door twintig dames omgetoverd tot een echte beurs. Om kleding te kunnen verkopen kan iedereen voor een klein bedrag een lijst kopen. "De lijsten worden door ons op school een week voorafgaand aan de beurs verkocht. De voorgaande jaren waren deze in no-time uitverkocht. Dus wie kleding wil kleding verkopen, moet er vooral op tijd bij zijn", stelt aldus Anke Smits, voorzitster van de kledingbeurs.

De opbrengst van de verkochte spullen is voor het grootste gedeelte voor de verkoper zelf, daarnaast gaat er van elk verkochte artikel 15% naar school. "Met de opbrengst van de afgelopen beurzen hebben we leuke projecten van school kunnen steunen. Zo is na de laatste beurs een mooi bedrag beschikbaar gesteld voor een nieuw speeltoestel op het plein."
Om het jubileum nog feestelijker aan te kleden zijn er verschillende acties op touw gezet. Hanneke Mulder, directrice van basisschool de Nieuwe Wiel, opent om 9.30 uur de beurs officieel.
De Kledingbeurs verloot deze editie niet één maar drie prijzen via Facebook. De eerste prijs is een shoptegoed van 10 euro en 25 minuten voor aanvang toegang tot de beurs; de tweede prijs is een shoptegoed van 10 euro en de derde prijs een shoptegoed van 5 euro.

De kledingbeurs vindt plaats op 21 september van 9.30 tot 11.30 uur in basisschool De Nieuwe Wiel, Juliana van Stolberglaan 65 in Lopik.