Julie wint zilver

krimpen a/d ijssel • De Krimpense judoka Julie Vennink is het seizoen goed begonnen. Ze greep de zilveren medaille op het sterk bezette Bushi Open in Arnhem.

Julie Vennink is van JCK overgestapt naar De Korte in Rotterdam en was best gespannen voor haar eerste individuele toernooi.
Onder leiding van coach Robert Verhoef liet ze zien dat ze in de zomervakantie niet voor niets had doorgetraind. Twee wedstrijden werden gewonnen en eentje ging verloren. Haar eerste partij was na 6 seconden afgelopen. Met een 'o soto gari' vloerde zij haar tegenstander. In haar tweede partij ging ze vol in de aanval en beëindigde ze het treffen met een uchi mata. Ondanks de nederlaag in de derde partij keek Julie Vennink met een zilveren medaille om haar nek tevreden terug op een sterk toernooi.


Starterscursus hardlopen

schoonhoven • Op dinsdag 1 oktober begint de starterscursus hardlopen bij Avantri. Doel van de cursus is om door middel van een gevarieerde en ontspannen looptraining toe te werken naar 30 minuten aan één stuk hardlopen.

In de cursus wordt aandacht besteed aan de warming-up, kracht- en lenigheidsoefeningen, loopscholing en natuurlijk hardlopen. De drempel is laag, plezier is de basis. De trainers geven individuele aandacht en begeleiding. De prijs van dit starters-arrangement is 45 euro. Dit is inclusief de trainingen, het huiswerkschema, begeleiding door gediplomeerde hardlooptrainers en inschrijving voor de Oliebollenloop.
De eerste training is op dinsdag 1 oktober, vervolgens elke dinsdagavond tot aan de Oliebollenloop op 31 december. Aanvang: 19:30 uur, duur ca 1,5 uur, op de verlichte atletiekbaan van Avantri. Meer info: starters@avantri.nl