Dubbel podium voor Ruben Bijman

lopik • Ruben Bijman maakte dit jaar de overstap van de European Talent Cup naar de SuperSport 300 klasse van het IDM (Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft).

Met het team van SRTD Pearle Gebben Racing worden er in de SuperSport 300 klasse diverse races gereden op een Yamaha R3 motor.

Gebroken pols

In juli nog brak de 15-jarige coureur uit Lopik zijn pols op het Duitse circuit Schleizer Dreieck, nadat hij van de motor werd geslingerd door een technisch mankement. Twee weken later echter verscheen hij na medische goedkeuring weer aan de start van de races op het circuit van het Tsjechische Most en wist daar ondanks zijn blessure tweemaal een keurige vierde plaats te behalen.

TT-circuit

Weer een week later kwam Ruben in actie tijdens de drukbezochte Gamma Racing Days op het circuit van Assen en deed daar wederom goede zaken door op de tweede en derde plaats te finishen, waardoor hij in het IDM kampioenschap steeg naar de vierde positie.

Afgelopen weekend waren er wederom twee races gepland op zijn 'thuisbaan', het TT Circuit van Assen. De 15-jarige Lopiker was erop gebrand wederom goede resultaten te behalen om de top-3 van het klassement binnen te treden. En daarin bleek hij succesvol. In de eerste race wist hij als tweede over de finishlijn te komen en in de tweede race als derde. Hierdoor heeft hij de derde positie in het kampioenschap overgenomen, op maar één punt achterstand van de nummer twee.

De laatste twee races worden eind september op het circuit van Hockenheim verreden.